23948sdkhjf

Ejendoms-mæglerne tror på fortsat stigende priser

Boligpriserne fortsætter med at stige. Det siger de danske ejendomsmæglere i en frisk tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening(DE). Godt tre ud af fire mæglere forventer...

Ejendomsmæglerne tror på fortsat stigende priser



''Ejendomsmæglerne er tættest på boligkøberne og ved derfor bedst, hvordan stemningen er på markedet. Og ejendomsmæglerne synger altså ikke med på klagesangen fra koret af sortseende økonomer, der er bekymrede, fordi deres fantasi ikke rækker til højere boligpriser. Mæglerne er optimister, når kunderne er det - og det er de i øjeblikket,'' siger DE's cheføkonom Thomas Torp.

Der er dog fortsat steder i landet, hvor optimismen er knap så udbredt, og 40 pct. af de jyske ejendomsmæglere forventer ifølge DE's nye tendensundersøgelse uændrede priser på et års sigt. Flere steder i provinsen oplever man faldende priser.

Men selv om billedet er forskelligt i forskellige dele af landet, er der god grund til mæglernes fortsatte optimisme på boligmarkedets vegne, mener Thomas Torp:

''Så længe det går godt med økonomien, med beskæftigelsen og med renten, så er der ingen grund til at frygte faldende boligpriser på landsplan. Med de få boliger, der er til salg, med den massive efterspørgsel og den sunde danske økonomi skal der mere end små rentestigninger til for at vende stemningen på boligmarkedet.''

Antallet af boliger til salg er i løbet af de sidste to år faldet fra 46.500 til under 34.500. Man skal fem år tilbage for at finde et tidspunkt med så få boliger til salg. Det manglende udbud er med til at trække priserne op i de eftertragtede områder - ikke mindst omkring hovedstaden og de store provinsbyer. Derimod betyder fraflytninger i de tyndere befolkede områder faldende eller stagnerende boligpriser.

Af undersøgelsen kan det også konkluderes, at sommerhusmarkedet ikke har samme fremgang som tidligere. Kun halvdelen af ejendomsmæglerne forventer stigende priser på sommerhuse.

''Meget tyder på, at sommerhuspriserne ikke kommer til at fortsætte de voldsomme prisstigninger i den kommende tid. Det hænger naturligvis også sammen med de kommende års markante tilgang af nye sommerhusgrunde,'' siger Thomas Torp.

Kilde: Dansk Ejendomsmæglerforening

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078