23948sdkhjf

Malerfagets virksomheder bruger 40.000 kr. om året på nye administrative byrder

Regeringen har ikke haft succes med at reducere virksomhedernes administrative byrder. Tværtimod er der tale om, at virksomhederne bruger mere tid på...
Tværtimod er der tale om, at virksomhederne bruger mere tid på administrative byrder i dag, end da den borgerlige regering kom til magten for 4½ år siden. Malervirksomhedernes omkostninger til administrative byrder er steget med mere end 3.500 kr. pr ansat.

Det viser den netop offentliggjorte konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre. Undersøgelsen er baseret på besvarelser fra 139 virksomheder med i alt 1.606 beskæftigede, svarende til ca. 18% af det samlede bygningsmalerfag.

Kun 2% af virksomhederne mener, at det faktisk er lykkedes regeringen at mindske de administrative byrder, mens hele 98% mener, det ikke er lykkedes.

I alt mener 68% af virksomhederne, at tidsforbruget til administration for de offentlige er steget, mens kun 30% mener, at tidsforbruget har været nogenlunde uændret under den borgerlige regering.

I gennemsnit bruger virksomhederne 2,4 timer mere om ugen til administrative byrder, hvilket svarer til en årlig ekstraomkostning på ca. 40.000 kr. pr. virksomhed.

Undersøgelsen viser desuden, at de stigende omkostninger til administrative byrder hviler relativt tungest på de mindste virksomheder. Blandt virksomheder med færre end 5 ansatte udgør den ekstra omkostning ca. 13.000 kr. pr ansat.

Kilde: Danske Malermestre

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094