23948sdkhjf

En drøm af et svømmebad og wellnesscenter til Sæby

Borgerne i Sæby får nu et svømmebad og wellnesscenter med langt flere faciliteter end de har turdet drømme om. Det bliver resultatet af den byggekonkurrence, som...
Regionsdirektør Morten Chrone fra MT Højgaard i Aalborg glæder sig dobbelt over at have vundet konkurrencen:

- Der er tale om et prestigefyldt projekt, som passer til de særlige kompetencer, vi har på området. Desuden ligger opgaven lige for vores nye afdeling i Frederikshavn, siger Morten Chrone.

For det fastlagte budget på 42 mio. kr. har det vindende team foreslået et projekt med en spændende arkitektur, en gennemtænkt disposition med masser af tilbud til borgerne samt højteknologiske løsninger indenfor ventilation og vandbehandling.

Samtidig er forslaget tænkt ind i den samlede plan for Sæbys kulturpark, så svømmehallen løber parallelt med facaderne til byens kulturhus og hovedbibliotek og dermed danner et torvemiljø mellem de tre bygninger.

Sæby Svømmebad og wellnesscenter bliver som ønsket af den lokale initiativgruppe og politikerne et sted for alle borgere. Bygningen kommer til at indeholde tre afdelinger med henholdsvis et 25 m svømmebassin og familiebassin med 50 m vandrutschebane i den ene ende, en genoptræningsafdeling med varmtvandsbassin i midten af bygningen og en wellness-afdeling i den anden ende. Desuden bliver der cafeteria ved hovedindgangen i midten af bygningen.

- Vi har anvendt alle vores erfaringer fra tidligere projekter som f.eks. opførelsen af Skallerup Klit Tropeland, renoveringen af Aabybro Svømmehal og lignende projekter i både Nørresundby og Thisted, siger projektchef Max Mortensen fra MT Højgaard i Aalborg.

Sæby svømmebad og wellnesscenter opføres med en robust konstruktion af betonelementer og limtræsdragere. Den udvendige facade bliver ventileret og med varme grå skærmtegl. Taget etableres med åbne, ventilerede kassetter med overliggende isolering og tagdækning.

Teknikken i bygningen placeres således, at pumper og vandbehandling etableres i kælderen med usædvanlig god plads til at det tekniske personale kan udføre deres arbejde ordentligt.

Der anvendes en såkaldt elektrolytisk klorbehandling, som er næsten lugtfri til glæde for både personale og gæster. Ventilationsaggregaterne er gemt af vejen over den ene langside med omklædning, entre, cafeteria, depoter og administration, således at man undgår rørføring i de højloftede rum med bassinerne.

I det hele taget er der ikke kun taget hensyn til gæsternes velbefindende, men også til et godt arbejdsmiljø.

Byggefakta

Bygherre: Sæby kommune.
Hovedentreprenør: MT Højgaard a/s, Aalborg.
Arkitekt: Anette Grønbæk, Schmidt, Hammer & Lassen, Århus.
Rådgivende ingeniør: Birch & Krogboe, Aalborg.
Budget: 42 mio. kr.

Kilde: MT Højgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095