23948sdkhjf

Mekaniske ventilationsanlæg

Nu er den nye norm for mekaniske ventilationsanlæg udkommet. DS 447 vil være den overordnede norm for mekaniske ventilationsanlæg, som indgår i Bygningsreglement...
Formålet med denne norm er at sikre, at mekaniske ventilationsanlæg indrettes, udføres og kan vedligeholdes på en teknisk og hygiejnisk forsvarlig måde blandt andet under hensyntagen til energieffektivitet. Normen indeholder bestemmelser vedrørende projektering, udførelse, afprøvning og drift af mekaniske ventilationsanlæg.

Normen gælder for mekaniske ventilationsanlæg, herunder den mekaniske del af hybride ventilationsanlæg, der monteres fast i bygninger, og som har til hovedformål at holde én eller flere indeklimaparametre inden for nærmere specificerede grænser.

Normen tager et vigtigt skridt i retning af at mindske det bygningsrelaterede energiforbrug og tager højde for mulighederne for at projektere og installere energieffektive ventilationsanlæg. Desuden giver normen et overblik over en række relevante CEN- og ISO-standarder. DS 447 vil indgå i de nye energibestemmelser.

Normen gælder ikke for anlæg, hvis hovedformål er at fjerne forureninger frembragt ved industrielle eller industrilignende processer, men den gælder for anlæg, som skal skaffe den nødvendige erstatningsluft.

Normen dækker ikke de brandtekniske krav til ventilationsanlæg, der henvises til DS 428, Norm for brandtekniske foranstaltninger ved ventilationsanlæg.

Kilde: Dansk Standard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095