23948sdkhjf

Forlig i sag om industrispionage

Tysk konkurrent giver den danske koncern erstatning for sit misbrug af FLSmidth dokumenter og video...
FLSmidth har indgået et forlig med den tyske køler-producent IKN, der indebærer en ikke-specificeret økonomisk kompensation til FLSmidth. IKN har også justeret deres fremstilling af sagens forløb på deres hjemmeside i overensstemmelse med FLSmidths ønsker.

Ifølge administrerende direktør Jørgen Huno Rasmussen fra FLSmidth, er det IKN, der har taget initiativ til at indstille de retslige kamphandlinger.

”Vi blev kontaktet af IKN lige efter vi startede sagen. De sagde, at de var interesserede i en fredelig løsning, og det har vi siden ført forhandlinger om. Resultatet er, at vi har fået en tilfredsstillende løsning, der både indebærer økonomisk kompensation, og at de har rettet deres redegørelse på hjemmesiden,” siger han.

IKN fik i 1998 fra en tidligere FLSmidth medarbejder fortrolige data, dokumenter og en test video, som IKN brugte i deres markedsføring. Videoen viste, ifølge IKN, problemer ved en FLSmidth klinkerkøler. FLSmidth reagerede i 2005 ved at anlægge sag mod IKN både i Tyskland og i USA. Samtidig fortalte FLSmidth, at de også ville føre sag mod den tidligere medarbejder og hans virksomhed Føns Consulting, der oprindeligt havde solgt materialet.

Ifølge Jørgen Huno Rasmussen har FLSmith reageret så stærkt, fordi sagen har signalværdi.

”Det er først og fremmest et signal til omverdenen om, at vi reagerer, hvis vore rettigheder bliver krænket,” siger Jørgen Huno Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14