23948sdkhjf

Rejsegilde på 60 plejeboliger

Fredag den 12. august 2005 er der rejsegilde på boligerne i det nye Rosenvang, som NCC opfører for Vordingborg Kommune...
– På beboernes vegne er jeg glad for, at vi snart kan slå dørene op til 60 nye plejeboliger, som imødekommer kravene til moderne bolig-, toilet- og adgangsforhold for byens ældre - både dem der er selvhjulpne, og dem der har brug for hjælp i dagligdagen. Boligerne i det nye Rosenvang vil danne trygge og tidssvarende rammer for dem, der skal bo og arbejde dér i mange år fremover, siger formand for Vordingborg Kommunes socialudvalg Arni Berg.

Han deltager i rejsegildet på det nye plejecenter fredag den 12. august for at fejre, at NCC, som er totalentreprenør på projektet, nu har rejst den første af plejecentrets tre nye bygninger i den fulde højde. Den anden bygning når fuld højde i løbet af de kommende uger. Opførelsen af den tredje bygning begynder, når de to første står færdige.

– Vi har haft en meget våd juli måned, men byggeriet skrider planmæssigt fremad. Der er nu tæt tag på den første bygning, og vi er begyndt at installere el og VVS, siger NCC’s projektleder Erik Schjøtt.

De tre bygninger på i alt 4.900 kvadratmeter opføres i tilknytning til plejecentrets gamle hovedbygning fra cirka år 1900. De nye bygninger holdes i et enkelt og nutidigt formsprog, der tillader den flotte gamle hovedbygning at træde frem. Facaderne bliver i røde mursten, og taget i mørke dæmpede tegl.

NCC indretter de i alt 60 plejeboliger som mindre boenheder, hvor 10-15 beboere deles om et stort fælles køkken og opholdsstue. I tilknytning hertil får hver beboer egen stue og soveværelse, trinettekøkken og badeværelse på i alt 40 kvadratmeter.

Alle rum bliver tidssvarende og handicapvenligt indrettet under hensyntagen til beboernes behov for pleje og personalets arbejdsmiljø. Trægulve i ask er med til at give boligerne et hjemligt præg.

NCC har stor erfaring med ombygning, renovering og nyopførelse af pleje- og ældreboliger. Senest har NCC samarbejdet med blandt andre Løgstør, Holstebro og Morsø Kommuner og boligforeningen Lejerbo om at skabe tidssvarende boliger til ældre. NCC’s byggeteam på Rosenvang har netop færdiggjort byggeriet af en række plejeboliger i Korsør.

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125