23948sdkhjf

Vision 2020 - fremtidens byggeri

Erhvervs- og Byggestyrelsen har sammensat en visiongruppe, som skal komme med bud på, hvordan fremtidens udfordringer i byggeriet kan imødekommes...
Ligesom det øvrige erhvervsliv står dansk byggeri over for store udfordringer de kommende år. Stigende krav fra kunder og skærpet international konkurrence er blandt de centrale faktorer, som byggeriet skal forholde sig til.

Endvidere vil nye koncepter og ny teknologi vinde frem. Dette kan ændre den traditionelle produktionsproces og bygningsdrift og bringe nye aktører ind centralt i byggeriet.

Disse udfordringer kræver forandring. En fælles vision for byggeriet kan udgøre et pejlemærke og fungere som drivkraft for en forandring, der kan gøre byggeriet i stand til at skabe høj værdi for kunderne og være i front i den internationale konkurrence om 10-15 år.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har samlet 19 ledere på tværs af byggebranchen for at skabe en vision for fremtidens byggeri. Visionsgruppen omfatter bygherrer, investorer, rådgivere, entreprenører, byggevareproducenter, ejendomsmæglere, driftsherrer og forskere inden for byggeri og it.

Det er målet, at den færdige vision skal udgøre en del af grundlaget for den strategiske planlægning og udvikling i byggeriets mange virksomheder. Endvidere kan visionen anvendes som reference i relation til den løbende forbedring af byggeriets rammebetingelser.

For at skabe visionen afholder visionsgruppen fire møder fra maj til oktober 2005. Indholdet på de fire møder er i hovedtræk:

1. møde (maj): Tendenser der påvirker byggeriets udvikling
2. møde (august): Ønsker og drømme i branchen – hvor vil byggeriet gerne være i 2020?
3. møde (september): Visionens hovedspor dannes (internat på 26 timer)
4. møde (oktober): Vision færdiggøres. Forankring i branchen

Tiden mellem møderne benyttes af visionsgruppens medlemmer til at dele gruppens tanker, ideer og forslag i deres egne netværk. Styrelsen holder endvidere tæt kontakt til byggeriets organisationer, der deltager i visionsprocessen på direktionsniveau og med direkte kontaktpersoner til visionsgruppens sekretariat.

At skabe den bedst mulige vision for byggeriet kræver en åben og vidt omfattende proces. Visionsgruppen og styrelsen opfordrer derfor alle med interesse i byggeriets udvikling til at komme med indspil til visionsarbejdet.

Visionen skal være færdig i slutningen af 2005.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.462