23948sdkhjf

Luksus-studieboliger på loftet

Et øget velstandsniveau og billige lånemuligheder har gjort de unge storbyboere mere kræsne. Kollegieværelser er en nødløsning - for nutidens studerende vil bo godt. Og det er der faktisk god mulighed for...

For første gang i mange år er der ledige kollegieværelser i de store danske byer.

De tusindvis af unge, der omkring 1. september valfarter til København, Odense, Århus og Ålborg for at starte på deres nye studie vil nemlig bo ordentligt og centralt, mens de studerer.

Det er det stigende velstandsniveau og den rekordlave rente, der gør det muligt for de studerende at betale for flere kvadratmeter og eget køkken og bad.Og der er faktisk mange oplagte studenterhybler rundt omkring i landet – på de uudnyttede tagetager rundt omkring i villaer og etageejendomme. Med en beskeden istandsættelse kan både boligejere og -foreninger høste økonomiske, pladsmæssige og arkitektoniske gevinster ved at inddrage loftsrummet i boligarealet – hvad enten tagetagen sættes i stand for at leje den ud til studerende, eller for at sikre sine egne flyvefærdige børn en god og billig studiebolig.

– I lyset af den aktuelle efterspørgsel efter gode og centrale studieboliger kan man undre sig over, at der ikke er flere villaejere, administrationsselskaber, ejer- og andelsforeninger der vælger at renovere loftsrum. Det er nemlig en overkommelig opgave – økonomisk, lovgivningsmæssigt og byggeteknisk. Det afgørende er, at man har fantasi til at forestille sig loftet forvandlet fra et mørkt og øde pulterrum til et opholdsrum med masser af lys og luft, siger Lone Ellersgaard, communications manager i VELUX A/S.


Og de nye kvadratmeter øverst i boligen er faktisk næsten ”gratis”.

Udgifterne til istandsættelsen opvejes som hovedregel af den værdiforøgelse, boligen får med loftsudvidelsen – og de skrå vægge med rustikke loftsbjælker og store ovenlysvinduer er mere moderne end nogensinde.

Ovenlysvinduer giver nemlig et behageligt dagslys, en fantastisk udsigt og et indtryk af luft og åbenhed i rummet. Og ofte er udsigten fra den øverste etage langt den bedste.Der er dog en række overvejelser, man bør gøre sig, inden man kaster sig ud i et byggeprojekt, uanset om det drejer sig om at inddrage loftet i en villa eller tagetagen i en beboelsesejendom.

– Vi får mange henvendelser fra folk, der vil sætte deres loft i stand, men er i tvivl om, hvor de skal starte. Det er de færreste privatpersoner, der har byggeteknisk erfaring, og derfor har vi udviklet en guide med gode byggeråd. Med den kommer man hurtigt og sikkert i gang med ombygningen og sikrer samtidig, at processen forløber nemt og smertefrit, siger Lone Ellersgaard og peger på, at man også bør rådføre sig med en professionel – arkitekt eller håndværker – inden man kaster sig ud i en renovering.

Kilde: VELUX A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062