23948sdkhjf

Mange fejl i tilstandsrapporter

Ny rapport viser alvorlige fejl i 1/3 af de undersøgte tilstandsrapporter. Derfor lancerer Erhvervs- og Byggestyrelsen øjeblikkeligt en vidtrækkende handlingsplan, der skal rette op på de mange fejl...
Konsulentfirmaet Cowi A/S har for Erhvervs- og Byggestyrelsen gennemført en undersøgelse af tilstandsrapporternes kvalitet. Der er tale om en detaljeret undersøgelse af 25 tilstandsrapporter, hvoraf der blev konstateret alvorlige fejl i en tredjedel af rapporterne.

Resultatet giver anledning til en omfattende handlingsplan: Antallet af kontroleftersyn (mark-kontroller) øges. Bygningssagkyndige, der laver mange og hurtige rapporter, kontrolleres oftere. Bygningssagkyndige, som begår alvorlige eller gentagne fejl, får deres beskikkelse inddraget.

Markkontroller skal fremover gennemføres af uvildige kontrollører. Kompetenceniveauet hos de bygningssagkyndige højnes. Og de bygningssagkyndige skal fremover oplyse, hvor lang tid de har brugt på at gennemgå en ejendom.

Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Jesper Rasmussen udtaler:

- Rapportens konklusioner er nedslående i forhold til de oplysninger, vi tidligere har fået om tilstandsrapporternes kvalitet. Derfor har vi straks taget initiativ til at stramme op på ordningen. Det er nødvendigt med mere kontrol og skrappere sanktioner. Kompetenceniveauet hos de bygningssagkyndige skal også op. Det er vigtigt, at forbrugerne kan have tillid til tilstandsrapporterne, når de køber og sælger bolig.

Rapporten indeholder en række eksempler på, at skader – også alvorlige skader – overses eller beskrives ufyldestgørende. Det er uacceptabelt – ikke mindst for sælgere og købere, der handler hus i tillid til rapporten. Der udarbejdes ca. 70.000 tilstandsrapporter årligt af et korps på i alt ca. 600 bygningssagkyndige.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125