23948sdkhjf

Plads til cyklen

Bygninger og pladser, der er skabt med tanke på at danne smukke og indbydende byrum, skæmmes ofte af cykler, der står hulter-til-bulter. Og i forbindelse med nyt byggeri er det...

Det ønsker Dansk Cyklist Forbund at ændre på, og derfor udarbejder de en vejledning som skal inspirere til, hvordan cykelparkering kan blive integreret i byrummet.

Fonden Realdania støtter projektet med 650.000 kr.

Antallet af cyklister er steget markant inden for de senere år. Det er dog sket uden, at det har betydet flere cykelparkeringer.Derfor har man i flere byer indset behovet for en decideret cykelpolitik, og Dansk Cyklist Forbund vil med sit initiativ være med til at skabe overblik over den erfaring og viden, der allerede er på området - samt bidrage med nytænkning og konkrete forslag.

Det er målet at inspirationen fra vejledningen kan inspirere til løsningsmuligheder, der både tilfredsstiller funktionsmæssigt og arkitektonisk.

Direktør Hans Peter Svendler, Realdania, udtaler om baggrunden for at støtte projektet:

”Cykelparkering i byens offentlige rum er ofte en tilfældig, uskøn og rodet affære – og det på trods af, at Danmark er et af verdens førende cykellande. Cykelkulturen i Danmark er enestående, og alligevel har vi ikke formået at skabe en ordentlig kultur for indplacering af cyklerne i byens rum, når de står ubrugte hen. Det betyder en helt klar forringelse af byens kvaliteter, og det er derfor vigtigt at få flyttet spørgsmålet om cykelparkeringen frem, så det bliver tænkt ind i planlægningen generelt. Vi kan ikke være bekendt, at der ikke tages bedre hånd om dette problem”.

Vejledningen er tænkt som en hjælp til de aktører, der har indflydelse på anlæggelse af cykelparkering – det vil bl.a. sige bygherrer, storcentre, boligselskaber, Vejdirektoratet, DSB, lokale og statslige myndigheder m.fl.


”Generet er der alt for få cykelparkeringsmuligheder, og derfor ser vi megen uhensigtsmæssig cykelparkering, siger Jens E. Pedersen, direktør i Dansk Cyklist Forbund. ”Men jeg tror på, at tilstrækkeligt med parkeringsmuligheder, placeret de rigtige steder, vil forbedre cyklisternes parkeringsvaner. Og kan det samtidig gøres på en måde, så det bliver en forbedring af byrummets funktion og udseende, er der meget vundet ved det projekt.”I forbindelse med projektet er etableret en styregruppe, som skal komme med faglig inspiration. Deltagerne er bl.a. direktør Jens E. Pedersen fra Dansk Cykel Forbund, deltagere fra bl.a. Københavns Kommune, Odense Kommune, DSB og Center for Byrumsforskning.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172