23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence kickstarter enormt renoveringsprojekt

Intet mindre end 2.900 boliger i Brøndby Strand Parkerne skal renoveres. Fire boligselskaber har udvalgt otte teams til en arkitektkonkurrence.
Den 20. januar udskrev de fire boligselskaber i Brøndby Strand Parkerne en arkitektkonkurrence, der skal bane vej for en omfattende ansigtsløftning til områdets cirka 2.900 boliger, opført i perioden 1968-74. Det oplyser DAB.

Bebyggelsen, der huser omkring 8.000 beboere, omfatter 12 højhuse, 66 4-etages blokke og 8 rækkehusblokke. Hertil kommer 4 centerbygninger og 35 hektar udearealer. Der er tale om en samlet investering på op mod 4 mia. kr.

Konkurrencen er delt i to faser; fase 1 med deltagelse af otte udvalgte rådgiverteams, og fase 2 hvor de fire bedste teams videreudvikler deres forslag. Den endelige vinder offentliggøres den 2. juni 2014.

De otte teams er:
1. Argency, Dark Arkitekter, Schul Landskab, It’s a bird, Flemming Vinzent
2. Cebra, Masu Planning, Loop
3. Domus Arkitekter, BCVA, Kragh & Berglund, Moe
4. Effekt Arkitekter, Bascon, Bo Grönlund
5. Rubow Arkitekter, Lemming & Eriksson, Opland
6. Tegnestuen Vandkunsten, Wissenberg, SLA, Pluss Leadership
7. Aarhus Arkitekterne, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Gemeinschaft, Street Movement
8. Årstiderne Arkitekter, Møller & Grønborg

Om helhedsplanen
Helhedsplanen for Brøndby Strand Parkerne er et partnerskab mellem Brøndby Almennyttige Boligselskab, Rheumpark, Postfunktionærernes Andels-Boligforening afd. 8, Tranemosegård, afd. T13 og Brøndby Boligselskab, afd. 605, 606, 607 og 608. Helhedsplanens formål er at renovere bygninger, boliger og friarealer i Brøndby Strand Parkernes syv afdelinger, hvilket kan resultere i Danmarkshistoriens største renoveringssag.

Helhedsplanen kaldes for HP4, fordi der siden 1996 har været tre mindre helhedsplaner. HP4 er udviklet i et samarbejde mellem de syv afdelinger, som har skabt en fælles vision. Visionen for helhedsplanen er at skabe en ramme for udviklingen af et sammenhængende og levende boligområde med en stærk identitet i et tæt samarbejde mellem boligafdelingerne.

Projektgruppen bag helhedsplanen består af boligselskabernes administrationer DAB, FA09, Bo-Vest og Lejerbo med SBS Rådgivning som projektleder. Projektgruppen varetager den samlede koordinering af helhedsplanen og arkitektkonkurrencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222