23948sdkhjf

Gigantisk sportsgulv i Gigantium

Virklund Sport etablerer i løbet af august måned verdens største sportsgulv på 6.138 m2 i Gigantium – et areal der svarer til mere end 7 håndboldbaner...
Mange store sportshaller i USA – de såkaldte domes – har gulvarealer på op mod 10.000 m2, men disse er udelukkende belagt med beton, hvorpå mindre mobile gulve eller is lægges ud, og kan derfor ikke betegnes som faste sportsgulve.

Det hidtil største halgulv i Danmark, som er leveret af Sportson A/S, ligger i Rødovrehallen og er på 4150 m2 – derfra er der trods alt et stykke op til Gigantiums gigantiske sportsgulv på 6138 m2.

I praksis vil der i Gigantium blive opstreget til 3 permanente håndboldbaner med plads til tilskuere omkring – ligesom der bliver plads til 15 badmintonbaner i hallen. De 15 badmintonbaner alene ville svare til 3 normale idrætshaller.

Gigantium har oprindeligt huset en af Danmarks første indendørs kunstgræsbaner - leveret af Sportson A/S, der i 2002 blev til Virklund Sport. I erkendelse af at fodbold helst spilles udendørs, planlægges nu 3. generations kunstgræsbaner i Aalborg, så fodbold kan spilles udendørs hele året rundt.

Gigatiums indendørs areal er derfor blevet ledig til håndbold, badminton og andre idrætsklubber i Aalborg – og skal blandt andet bruges af Aalborg DH’s sølvvindere til træning og kamp.

Ud over at blive en gigantisk sportshal, danner Gigantium fortsat rammerne for messer, koncerter, konferencer m.m. – derfor er sportsgulvet valgt med stor omhu. Her er kravene om multianvendelighed kombineret med et suverænt sportsgulv opfyldt af ét og samme gulv.

Gulvet er af typen Boflex – et sportsgulv, der har indbygget stødabsorbering, og byder på optimale sportsfunktionelle egenskaber. Samtidig kan gulvet tåle tunge belastninger fra f.eks. tv-tårne, mobiltribuner og messer, da gulvet er opbygget uden brug af strøer.

Boflex sportsgulve er indenfor de senere år blevet et populært valg i mange danske idrætshaller og gymnastiksale. I Gigantium er Boflex sportsgulvet leveret med en overflade af DLW sportslinoleum – og udgør verdens største permanente sportsgulv.

Kilde: Virklund Sport

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173