23948sdkhjf

Bendt Bendtsen strammer op overfor ejendomsmægler branchen

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen vil stramme op omkring ejendomsmæglerne efter rækken af sager, der er afdækket i pressen henover sommeren...

Bendt Bendtsen strammer op overfor ejendomsmæglerbranchen- Jeg vil ikke kommentere de enkelte sager: Men det står klart for mig, at forbrugerne ikke kan leve med en branche, der ikke overholder gældende regler. Jeg indskærper, at loven skal overholdes, og det er min plan at skærpe sanktioner i de tilfælde, det ikke sker, siger Bendt Bendtsen.

- Samtidig har jeg bedt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om at indhente redegørelser i de nyeste sager, så vi ligesom i Nørrisgaard-sagen får et klart billede at handle ud fra, og jeg holder fortsat tæt kontakt til Dansk Ejendomsmæglerforening, Forbrugerrådet og Advokatrådet.

Økonomi- og erhvervsministeren vil på møder med de politiske partier fra næste uge drøfte et oplæg med væsentlige stramninger.

- Jeg mener, at der skal være skrappere sanktioner for overtrædelse af reglerne, især når det gælder lovbrud, fortsætter Bendt Bendtsen. I den forbindelse mener jeg, at der er behov for et serviceeftersyn af klagenævnet for ejendomsformidling. Forbrugerne skal have bedre oplysninger, så de kan gennemskue, hvad der foregår i en ejendomshandel - især for projektsalg.

- Jeg er glad for, at Dansk Ejendomsmæglerforening(DE) i dag selv tager afstand fra de uheldige sager, der har været oppe i pressen. DE har bebudet et udspil midt i september.

- Hele branchen bør tage ansvar, så forbrugerne sikres en ordentlig behandling. Det er vigtigt at understrege, at loven klart forbyder en ejendomsmægler at optræde som både mægler og køber, slutter Bendt Bendtsen.

Pressemeddelelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109