23948sdkhjf

Kreativ borgmester bag revolutionerende maskine

Til dagligt står der borgmester i Grindsted på visitkortet, men derudover er Ib Kristensen indehaver af entreprenørfirmaet Ib Kristensen A/S - også med base i Grindsted...
Virksomheden fik for nylig en lokal opgave med at nedlægge bredbånd under fortove og flisegange i Grindsted, og det var den opgave, der for alvor fik borgmesteren til at tænke kreativt.

”Det er utroligt hårdt og tidskrævende arbejde at pille for eksempel SF sten op. De folk, der arbejder med det, får gang på gang skader i ryg, hænder og fingre, og derfor satte jeg mig for at udvikle en maskine, der skulle kunne gøre arbejdet for os,” fortæller han.

Og missionen må siges at være lykkedes. Ib Kristensens nyskabelse kan fjerne mellem 30 og 50 meter belægningssten i timen - udregninger viser, at der skal mellem seks og otte mand til at følge med maskinens tempo. Og desuden er det slut med arbejdsskaderne hos anlægsarbejderne i forbindelse med netop sten-optagningen.

Ib Kristensen fra Grindsted har opfundet en maskine, der revolutionerer nedlægningen af bredbånd.”Indenfor de næste 10 år vil det meste af landet formentlig blive gravet igennem for at få lagt bredbånd ned, og min vurdering var, at det ville blive mere og mere vanskeligt at finde folk til opgaven, fordi det simpelthen er så hårdt arbejde. Det problem skulle gerne være løst nu,” siger borgmesteren.

Ib Kristensen henvendte sig til Zacho Products A/S i Skanderborg, og i samarbejde med direktør Bo Zacho fik de to i fællesskab færdigudviklet og taget patent på opfindelsen. Og allerede nu tyder det på, at den bliver en bestseller. Ifølge borgmesteren har de entreprenører, der har fået maskinen præsenteret, alle skrevet under på en købsaftale.

Bo Zacho præsenterer officielt fliseoptageren på messen Have & Landskab i Slagelse i denne uge, og også han har store forventninger til maskinen, der ved besparelsen i mandetimer tjener sig selv hjem i løbet af kun to til tre uger.

”Jeg tror, den bliver et kæmpe hit. Ikke kun herhjemme men også i udlandet, for de står jo overfor den samme bredbånds-opgave som os,” siger han.

Ib Kristensen oplyser, at den første købsaftale med et tysk firma allerede er i hus.

Kilde: Zacho Products A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093