23948sdkhjf

NCC Danmark: Største ordrebeholdning siden 2007

2013 bød på nedgang i omsætning og indtjening. Til gengæld kan NCC glæde sig over en markant højere ordreindgang, der lover godt for udviklingen i Danmark.
- Samlet er det et resultat, der lover godt for fremtiden. Udviklingen i alle fire forretningsområder er positiv, og baseret på det, vi har i ordrebøger, begynder vi at tro på, at opsvinget kommer.

Klaus Kaae, administrerende direktør i NCC Construction, glæder sig over, at byggekoncernen, trods lavere omsætning og indtjening på de danske aktiviteter, er kommet ud af 2013 med en markant tykkere ordrebog.

Omsætningen er faldet fra 5.743 til 4.889 mio. kr., mens driftsresultatet er faldet fra 254 til 206 mio. kr. Ordreindgangen er derimod steget med 39 % til 6.623 mio. kr., og det bringer den samlede ordrebeholdning op på 5.022 mio. kr. Det svarer til en stigning på 62 % og er samtidig det højeste niveau i siden krisen i byggeriet satte ind i 2007.

Høje krav til rentabilitet
NCC i Danmark består af de fire forretningsområder; NCC Construction, NCC Roads, NCC Bolig og NCC Property Development.

Construction havde i 2013 en omsætning på 3.057 mio. kr. mod 2.902 mio. kr. i 2012. Resultatet viste fremgang med 11 % til 179 mio. kr. Det resulterede i en EBIT på 5,9 % mod 5,6 % året før. Ordreindgangen steg med 51 % til 4.249 mio. kr.

- Vi har haft en fortsat positiv udvikling sidste år og det er meget tilfredsstillende set i lyset af, at krisen endnu ikke har sluppet sit tag i byggeriet. Men vi holder stædigt fast i vores stærke fokus på risikostyring og stiller høje krav til de enkelte projekters rentabilitet. Det giver sunde projekter, der både er bygbare og tilgodeser for eksempel klima, energiforbrug og tilgængelighed, siger Klaus Kaae og fortsætter:

- Desværre ser vi, at det traditionelle byggeri generelt er bagud på produktivitet. Der skal tænkes nye tanker og vi kan se, at en øget brug af standardkoncepter i det offentlige byggeri kunne være en del af løsningen. Når man arbejder med et sæt af grundmoduler, er det stadig muligt at tilpasse bygningen til særlige behov og ønsker. Det har vi allerede gode erfaringer med i det private marked.

Både NCC Roads, NCC Bolig og NCC Property Development melder om et tilfredsstillende 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172