23948sdkhjf

Sol og varme kan skabe dårligt indeklima

Høje temperaturer, dårlig luftkvalitet og dårlige lysforhold er ifølge Arbejdstilsynet blandt de vigtigste årsager til dårligt indeklima på arbejdspladsen. Dårligt indeklima kan blandt andet skyldes mangler ved bygninger...
Hvis man vil undgå dårligt indeklima, der skyldes for høje temperaturer, dårlig luft og sollys, der blænder, kan den nye persiennerude fra VELFAC være løsningen.

God belysning på arbejdspladsen er lys, der ud over at give lys til arbejdet, oplyser rummet på en behagelig måde. Dagslys kan være en behagelig kilde til oplysning af rummet, men uden mulighed for afskærmning kan blænding fra dagslys virke meget belastende især ved skærmarbejde.

Derudover får direkte sollys temperaturerne til at stige. Det anbefales at holde temperaturen på 22 på kontorarbejdspladser, hvilket for mange bygninger er umuligt uden solafskærmning.

Der findes mange forskellige former for både indvendig og udvendig solafskærmning, og alle løsninger har deres plusser og minusser. Persienneruden er ofte blevet opfattet som et dyrt produkt, vinduer med udvendige markiser kan ikke åbnes, når markisen bruges, og solafskærmende glas skaber en følelse af evigt gråvejr.

Derfor har VELFAC udviklet en helt ny persiennerude, der er det mest effektive værn mod uønsket lys og varme, samtidig med at vinduet kan åbnes for den friske luft. Den nye persiennerude fra VELFAC er desuden blevet op til 40 procent billigere.

I en persiennerude er persiennen monteret inde i glasset. Når persiennen rulles ned, afskærmer den for sollyset, og styreskinnerne langs siderne forhindrer lysindfald langs siderne, som man ellers kan opleve det med persienneruder. Fordelen ved en persiennerude er, at den kan afskærme alt efter behov.

Når solen skinner, og temperaturerne stiger derhjemme eller på arbejdspladsen, holdes de blændende og generende stråler fra solen ude. Samtidig kan persienneruden åbnes for en svalende brise, og på gråvejrsdage får man det bedste ud af dagslyset.

”Tidligere har persienneruder været for dyre i forhold til deres funktionalitet. Derfor har vi udviklet en ny rude, hvor det er lykkes os at sætte design og funktionalitet i højsædet, endda til en markant lavere pris. På den måde er VELFAC persiennerude et eksempel på, at vi tager innovation alvorligt,” siger Torben Hundevad, der er produktudviklingschef hos VELFAC A/S i Ringkøbing.

Den nye persiennerude er lige så let at rengøre som en almindelig rude, og derfor er persienneruden perfekt til hospitaler, daginstitutioner og andre steder, hvor hygiejnen er vigtig eller hvor man ønsker at undgå rengøring af traditionelle indvendige persienner.

Ved at integrere persiennen i ruden er persienneruden også en velegnet løsning i byggeri, der skal sikre et sundt og godt indeklima, samtidig med at den skal leve op til både funktionelle og æstetiske krav.

Kilde: VELFAC

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094