23948sdkhjf

Serviceeftersyn af huseftersyn

Ordningen med huseftersyn i forbindelse med ejerskifter har eksisteret i snart 10 år, og der er derfor behov for et grundigt eftersyn af ordningen. Igennem perioden har ordningen fået kritik fra flere sider. Især er der peget på behovet for at give ordningen et serviceeftersyn set fra forbrugersiden...
Med det fokus har Fonden Realdania iværksat et analysearbejde, som har til formål at se på boligejernes syn på ordningen. Analysen gennemføres i samarbejde med Public Affairs Group.

Det overordnede spørgsmål i analysen er, om huseftersynsordningen nu også dækker det, den skal, set med 2005-briller. Det er vigtigt at udnytte de seneste ti års erfaringer til at udvikle ordningen, så den kan give den nødvendige beskyttelse af forbrugerne i de kommende år.

Formålet med projektet er dobbelt. For det første skal analysen gøre status på den nuværende ordning set fra boligejernes synspunkt. For det andet skal projektet kunne inspirere til eventuelle ændringer i den måde huseftersynsordningen er indrettet på – ikke mindst i relation til tilstandsrapporternes og ejerskifteforsikringens dækningsområde.

Adm. direktør Flemming Borreskov, Realdania, udtaler om initiativet: ”Ved at tage udgangspunkt i forbrugernes erfaring med huseftersynsordningen, får vi en helt central indfaldsvinkel til at en kommende revision. Gerne mere tilbundsgående end de mindre justeringer, som indtil nu er gennemført.” Og han fortsætter: ”Analysen kan samtidig være med til at formulere et mere realistisk billede af, hvad ordningen overhovedet kan og skal sikre imod – og på den måde give forbrugerne tillid til den”.

Blandt huseftersynsordningens interessenter er der generelt enighed om, at der er behov for et serviceeftersyn af ordningen. Realdania vurderer samtidig, at det kræver indspark udefra. Netop for at holde analyseprojektet fri for særinteresser vil det derfor blive gennemført i samarbejde med den uafhængige analyse- og kommunikationsrådgivningsvirksomhed Public Affairs Group.

Der er etableret en følgegruppe bestående af flere af huseftersynsordningens interessenter: bl.a. Parcelhusejernes Landsforening, Forbrugerrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening, Forsikring&Pension, Danske Boligadvokater samt sammenslutningen af bygningssagkyndige, SBB. Derudover inddrages supplerende sparringspartnere, bl.a. en række producenter af tilstandsrapporter og energimærker.

Analysen ventes offentliggjort primo 2006.

Resultaterne af analysen og forslagene til, hvordan ordningen kan revideres, vil efterfølgende blive kommunikeret til interessenterne. På den måde er det hensigten, at materialet vil blive anvendt i den offentlige og politiske ændringsproces.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078