23948sdkhjf

Forventningerne til 2005/06 opjusteres

Med en stigning i omsætningen på 8% og en stigning i driftsresultatet (EBITA) på 15% føjer Danske Trælast endnu en rekord til rækken af flotte resultater, som koncernen har præsteret de seneste år...
Resultaterne er opnået på baggrund af koncernens målrettede arbejde med den ambitiøse strategiplan 2002+ og dens tre primære fokusområder: værdiskabelse, effektivitet og styret vækst.

”Halvårsresultatet beviser, at vores ambition om at vokse med minimum 10% om året gennem styret vækst er meget realistisk”, siger Steen Weirsøe, der især fremhæver den danske Stark divisions resultater i årets første halvdel.

Resultat for Danske Trælast A/S. Overbevisende Stark

”Vores danske byggematerialeforretninger, der er organiseret i kæden ”Stark”, har realiseret en meget overbevisende stigning i driftsresultatet for halvåret. Resultatet er opnået på baggrund af en generelt positiv udvikling i markederne for håndværkere og gør-det-selv’ere, samtidig med at vi har fastholdt vores fokus på effektivitet.

Vi vinder markedsandele, og i den forbindelse er det værd at bemærke, at forbrugerne har taget endnu bedre imod det nye Stark-koncept, end vi havde turdet håbe på”, siger adm. direktør Steen Weirsøe og hentyder til den omfattende profilering af den tidligere DDT Detail division og navneskiftet til Stark sidste efterår, som har tilført koncernens danske byggematerialeforretninger en øget fælles identitet både indadtil og udadtil.

Målet med profileringen har været at styrke divisionens position og øge indsatsen over for håndværkere og selvbyggere i Danmark, og det er lykkedes over forventning.

Fremgang i alle divisioner

Steen Weirsøe er endvidere tilfreds med resultatet for koncernens øvrige divisioner:

”De har vist pæn fremgang i årets første halvdel”, siger han og fortsætter: ”Silvan, der præsterede rekordresultat sidste år, har formået at øge indtjeningen i årets første halvdel på trods af skærpet konkurrence. De positive tendenser er også fremtrædende hos svenske Beijer Byggmaterial.

Fremgangen i indtjeningen på ikke mindre end 33% skyldes først og fremmest divisionens fortsatte fokus på effektivisering. Samtidig er salget til både lokale håndværkere, private forbrugere og storentreprenørerne – de såkaldte rigsbyggere – båret frem af en generelt spirende optimisme i markedet.”

Resultater for koncernens datterselskaber.”Modsat mange af konkurrenterne har vores finske division, Starkki, formået at fastholde indtjeningen og vinde markedsandele på bl.a. salget til håndværkere og entreprenører. Og i Norge, hvor Neumann Bygg har opretholdt den rekordhøje indtjening, som divisionen nåede sidste år, fortsætter den positive udvikling i byggeriet blandt både professionelle og private”, siger Steen Weirsøe.

Også koncernens Engros division har vist fremgang på omsætningssiden, mens konkurser hos et par af divisionens danske møbelkunder har betydet en mindre tilbagegang i indtjeningen.

Øgede forventninger

”Vi har fortsat positive forventninger til udviklingen på vores geografiske markeder og sammen med koncernens øgede effektivitet og vores stærke fokus på kontrolleret og styret vækst er det baggrunden for, at vi opjusterer forventningerne til årets samlede resultat”, slutter Steen Weirsøe.

Kilde: Danske Trælast A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088