23948sdkhjf

Børneafdeling Ålesund Sjukehus

Arkitektfirmaet C. F. Møller har vundet en arkitektkonkurrence om en ny børneafdeling ved Ålesund Sjukehus i Norge. Ifølge dommerne vandt tegnestuens forslag ”Kænguru” konkurrencen, fordi...
Ifølge dommerne vandt tegnestuens forslag ”Kænguru” konkurrencen, fordi ”forslaget viser størst engagement i sin arealdisposition og planløsning … Juryens konklusion er derfor, at Kænguru er det forslag, som bedst svarer på konkurrencens program".

Ålesund Sjukehus’ nuværende børneafdeling er præget af vanskelige arbejdsforhold med for lidt plads og med funktionerne spredt ud over sygehusområdet. Baggrunden for konkurrencen var derfor at skabe en ny børneafdeling på ca. 4.200 kvm ved siden af det eksisterende sygehus.

Intentionen bag vinderforslaget er at skabe et hus, der ikke bare er et traditionelt sygehusbyggeri. Børneafdelingen er udformet og indrettet med udgangspunkt i, at tillid og tryghed i sygehusopholdet er essentielt og specielt vigtigt for børn.

Bygningen bærer præg af at være tilegnet børn allerede ved ankomsten til hovedindgangen, hvor en kængurufigur er præget på glasset og udtrykker bygningens grundtanke: en kængurus søde væsen og specielle omsorg for sin unge i pungen.

Bygningen er bygget op omkring et centralt rum, der er delt op i en indendørs og en udendørs del. De attraktive lyse og overskuelige omgivelser samler relaterede funktioner og gør adgangsforholdene for patienter og besøgende gode.

Konkurrencen blev udskrevet i marts 2005, og de øvrige deltagere var: Eliassen og Lambertz-Nilssen Arkitekter (N) Medplan (N), Origo Arkitektgruppe (N) og White Arkitekter (S).

Kilde: C.F. Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095