23948sdkhjf

Massiv vækst i privat forskning og udvikling

Med afsæt i en stærkt forbedret indtjening, har de rådgivende ingeniør-virksomheder øget deres investeringer i forskning og udvikling fra 3 % til 5 % af egenproduktionen...
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, har afsluttet sin årlige videnopgørelse, hvor videnressourcerne blandt branchens virksomheder bliver registreret og målt i forhold til hinanden.

Analysen viser, at FRI-branchen har øget investeringerne i forskning og udvikling markant og at der trods medarbejderreduktioner på 1 % også er sket en vækst i antallet af projektledere.

På en række andre faktorer står virksomhederne ligeledes stærkt: Der er lavt sygefravær, virksomhederne har fokus på efteruddannelse og branchens virksomheder har et godt image blandt studerende.

Videnopgørelsen viser, at branchen har øget investeringerne i forskning og udvikling fra 3 % til 5 % af egenproduktionen. Undersøgelsen viser også, at ikke alene har de forskningsintensive rådgivervirksomheder øget deres forskningsindsats, de er samtidig blevet bedre til at kommercialisere deres forskning.

Hertil viser undersøgelsen, at der bruges mere end 10.000 kr. på efteruddannelse af hver enkelt medarbejder i branchen, om året – udover den efteruddannelse der sker internt i virksomhederne i form af projektbaseret læring. Samtidig er andelen af projektledere i branchen øget fra 39 % af medarbejderne til 45 %.

”Det er positivt at kunne konstatere, at danske rådgivervirksomheder udnytter det øgede økonomiske råderum de har fået, med pæne overskud i 2004 og udsigt til endnu bedre resultater i 2005, til at investere i fremtiden: investere i forskning og udvikling og i uddannelse og oplæring af medarbejderne” udtaler Henrik Garver, analysechef i FRI og fortsætter: ”det ruster den danske rådgiverbranche til at konkurrere i et globaliseret marked, hvor danske rådgivervirksomheder fortsat kan være toneangivende, og styrker rådgivernes kompetencer på alle markedsområder”.

FRI’s videnopgørelse er baseret på oplysninger indsamlet blandt FRI’s medlemsvirksomheder. Undersøgelsen omfatter 91 % af de beskæftigede i branchen.

Kilde: FRI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093