23948sdkhjf

Fremgangen fortsætter for Midtthy El

Selvom jubelårene for solceller er ovre, har Midtthy El stadig godt gang i salget af de grønne energiløsninger. Faktisk er der økonomisk fremgang over en bred kam.
Siden el-firmaet måtte konstatere seneste underskud tilbage i 2009/2010, har der været sorte tal på bundlinjen. Og overskuddet er kun vokset år efter år.

Senest - i regnskabsåret 2012/2013 - lød overskuddet efter skat på lige over en mio. kr., hvilket var godt 200.000 kr. bedre end året før. I samme periode var firmaets bruttofortjeneste øget med knap 1,5 mio. kr. og nåede dermed 5,67 mio. kr. i seneste regnskabsår.

Faktisk har der siden de første kriseår været fremgang at spore for det Thy-baserede firma, der har eksisteret som Midtthy El siden 2007, forklarer medindehaver Bent Søgaard. Han ejer firmaet sammen med Allan Røjkjær og Mads Engholm. Opdelingen med tre medindehavere betegner Bent Søgaard som en stor styrke, da de hver især tager sig af, og fordybe sig i, hvert af firmaets respektive afdelinger.

Stadig gang i solcellesalget
Selv har Bent Søgaard ansvaret for solcelleafdelingen, og selvom ændringerne i lovgivningen for solceller har påvirket salget, er der stadig fint med opgaver på området.

- I 2010, 2011 og 2012 tjente vi mange penge på solceller, og cirka halvdelen af omsætningen var baseret på solceller i de år. Men også i 2013 satte vi mange solceller op, forklarer Bent Søgaard til Building Supply.

Her er firmaet godt hjulpet af en aftale med energiselskabet OK om at installere solceller. Den samarbejdsaftale betød blandt andet travlhed op til stormen Bodil, hvor Dagli'Brugsen i Dybvad pludselig skulle have et solcelleanlæg monteret i en fart.

Læs mere: Bodil satte fart på installation af solceller.

For at klare de store opgaver hyrer el-firmaet løbende et antal selvstændige ind. De supplerer de 11 medarbejdere, der lige nu er i Midtthy El.

God start på 2014
Hvor der er mange solcelleopgaver hos både industri, private og til dels landbrug, har Midtthy også et stigende antal opgaver med varmepumper, ligesom luft-varmeanlæg også er fint med. Derfor har Bent Søgaard et positivt syn på den kommende tid:

- Folk skal til at bruge penge igen. Så skal de private kunder nok komme med, og så skal landbruget også nok komme med.

Ser man på 1. kvartal af 2013/2014-regnskabsåret, var der et overskud på 600.000 kr., så der er grund til den fortrøstningsfulde tilgang i Thy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093