23948sdkhjf

Klar til at præsentere Fundamentet

Efter en intensiv udviklingsindsats, som har involveret op mod et hundrede deltagere fra alle dele af byggeriet, er projektledelsen for Det Digitale Fundament nu klar til at præsentere grundlaget for de...
Det Digitale Fundament er sammensat af tre store udviklingsprojekter, som på forskellig vis griber ind i hinanden - og i de bygherrekrav, som bliver løftestangen for Det Digitale Byggeri. Hver for sig og tilsammen udgør de grundlaget for, at byggeriets virksomheder kan begynde at arbejde med 3D modeller og udveksle byggedata efter et sæt af fælles veldefinerede principper.

Fundamentets tre søjler er: Byggeriets nye klassifikationssystem, DBK. 3D manualen med anvisninger til det praktiske arbejde i den digitale bygningsmodel. Og et system af produktionsdelskort samt principper for entreprenørens udtræk af produktionsrelevante data fra den digitale bygningsmodel.

Principperne - og i et vist omfang også de faktiske løsninger - er i forskellige sammenhænge blevet fremlagt ved en række workshops i læringsnetværket for Det Digitale Byggeri. Men ved konferencen i Odense er det første gang, at Fundamentet præsenteres samlet.

Det sker i forskellige stadier af færdiggørelse, men selv om de entreprenørvendte løsninger fra Logistik & Proces-projektet endnu kun eksisterer på principniveau, begynder konturerne af det længe ventede Fundament nu at tegne sig.

Præsentationen af Fundamentet indgår blot som en del af konferencen "Digitalisering af praksis". Et andet af konferencens tre spor er helt fokuseret på at vise aktuelle danske eksempler på brugen af 3D modeller på tværs i byggeriets leverancekæde. Endelig vil konferencen præsentere de første erfaringer med nye standarder for bl.a. digitale mangellister og emails i byggedokumentationen.

"Digitalisering i praksis" - bips IT/CAD konference 31.10.2005 Se program .
Tilmelding til konferencen her .

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065