23948sdkhjf

Det ombyggede Salling i Århus klar til nyt liv

Mandag den 26.9 2005 åbnede det kendte stormagasin efter halvandet års ombygning. Arkitektfirmaet C. F. Møller har tegnet udvidelsen, som også omfatter en gennemgribende renovering af det gamle Salling...
Et helt nyt lysatrium er det spektakulære omdrejningspunkt og skaber visuel kontakt til det nye Salling Super. De to nabobygninger er nedrevet og har skabt plads til 7.800 ekstra kvm, og der er kommet tre nye indgange. Også facaden er renoveret og har fået nyt udseende med en kombination af glas, aluminium, rustfrit stål og kobber.

»Vi er meget tilfredse. Rammerne var blevet for små, og det har vi fået løst nu. Det har været en stor opgave, og renoveringen har taget halvandet år, men vi opfatter det som en investering i fremtiden,« fortæller Sallings marketingschef Lars Højgaard (JPÅrhus 26.9.05).

Baggrund

I 2002 udskrev Dansk Supermarked en arkitektkonkurrence om udvidelsen af Salling Stormagasin. Stormagasinet ligger midt på Strøget i Århus og er gennem årene blevet en vigtig del af Strøgets identitet.

Da de eksisterende bygninger ligeledes er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller (for mere end 50 år siden), var det en særlig glæde for tegnestuen at vinde konkurrencen og dermed også få lov til at forestå den nye bearbejdning af bygningen.

Kilde: C. F. Møller

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094