23948sdkhjf

Midlertidigt forsamlingshus opføres permanent

I disse dage går opførelsen af BL’s Dome i Allingen for alvor i gang. Domen har to gange tidligere været opført midlertidigt ved folkemøderne i 2012 og 2013, men nu opføres den som en permanent bygning.
Det er BL - Danmarks Almene Boliger, som med støtte fra Lokale og Anlægsfonden står bag opførelsen Domen. Det sker i tæt samarbejde med Bornholms Regionskommune og Folkemødets sekretariat. Domen er tænkt og tegnet af arkitektfirmaet Tejlgaard & Jepsen.

- Da vi kom til Folkemøde i 2012 med vores dome, blev vi positivt overraskede over, hvor godt alle – ikke mindst bornholmerne – tog imod domen, siger BL’s administrerende direktør Bent Madsen. Han fortsætter:

- Der var ligefrem lavet en gruppe på Facebook, som opfordrede os til at lade BL’s Dome blive stående, og den modtagelse var vi helt uforberedte på. Også fra politisk hold var der bred opbakning til en permanent opførelse af domen, og vi har efterfølgende haft et godt samarbejde med kommunen i arbejdet med at finde den endelige placering og udformning af domen.

Forsamlingshus for bornholmerne
BL’s dome får samme placering på Cirkuspladsen i Allingen som ved Folkemødet 2013, men denne gang konstrueret til at modstå alle vejrforhold. Desuden kommer domen til at have halv kælder indeholdende blandt andet offentlige toiletter og et spektakulært anlæg af terrasser rundt om domen, som øger anvendeligheden udendørs betydeligt – også med hensyn til tilgængelighed, idet der bliver en kørestolsrampe. Udbygningen af de udendørs faciliteter er blevet mulige, fordi Lokale og Anlægsfonden har bidraget med ideer og økonomi til opgraderingen af BL’s Dome.

Økonomisk står BL og Lokale og Anlægsfonden for opførelsen af domen. BL sørger endvidere for at vedligeholde bygningen. Bornholms regionskommune stiller til gengæld grunden vedlagsfrit til rådighed. Aftalen mellem parterne betyder, at BL råder over domen ved fremtidige folkemøder, mens kommunen disponerer brugen af BL’s Dome den øvrige del af året.

Herom siger BL’s administrerende direktør, Bent Madsen:

- Vi vil gerne bidrage med et forsamlingshus til Folkemødet, et rum for fysisk udfoldelse, møder, debatter, foredrag og fester. Vores drøm er endvidere, at BL’s Dome, når der ikke er Folkemøde, kan fungere som forsamlingshus for bornholmerne. Vi er glade for, at Bornholms Regionskommune vil administrere bruge af domen, og vi har udtrykt ønske om, at den i videst muligt omfang skal kunne anvendes af alle interesserede i det bornholmske foreningsliv, kulturliv og erhvervsliv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11