23948sdkhjf

Fremtidens klimaskærm til dansk byggeri

Trelleborg Phønix lancerer i disse dage et nyudviklet diffusionsåbent klimaskærmsystem, der består af undertag, dampbremse og vindspærre. Et åndbart system, som sikrer en sund diffusionsåben konstruktion...

Halotex Systemet - fremtidens klimaskærm til dansk byggeri



"Halotex er et nyudviklet, komplet og åndbart klimaskærmsystem til moderne dansk byggeri. Halotex Systemet udspringer af idéen om et godt og sundt indeklima samt en sikker diffusionsåben konstruktion. Systemet består af undertag, vindspærre og dampbremse og kan derfor løse opgaven uanset om det er renovering af ældre tage eller opførsel af nye træhuse med lette facadekonstruktioner”, siger salgschef Finn Møller, Trelleborg Phønix.

Materialernes egenskaber er tilpasset hinanden, så hele konstruktionen kan ånde og dermed forebygge fugtproblemer. ”Halotex materialernes egenskaber minder om funktionen vi kender fra vind- og vandtætte textiler, der kan ånde: Når materialet bliver vådt, blokerer det for at vand kan trænge igennem. Når materialet er tørt, kan der trænge fugt gennem materialet. Dermed kan eventuel fugt i konstruktionen trænge ud gennem materialet…” siger Finn Møller – og fortsætter 'Med Halotex Systemet undgår man derfor, at svamp og råd angriber konstruktionen med et dårligt indeklima til følge.”

Halotex Systemet giver også mulighed for at opnå en tynd tagkonstruktion – der er et meget eftertragtet visuelt udtryk i moderne dansk byggeri – eller alternativt en højere isoleringsevne. Samtidig er materialerne lette og nemme at montere – og bidrager derfor til en nemmere byggeproces.

I 2004 blev DUKO oprettet (Dansk Undertagsklassifikationsordning) af Dansk Byggeri, Byggeskadefonden og BvB (Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse). Ordningen skulle gøre op med et stigende antal dyre skader som følge af for dårlige undertagskonstruktioner. Ordningen godkender og klassificerer undertage på det danske marked og gør det nemmere for projekterende og udførende at vælge det rigtige undertag til den enkelte opgave. Godkendelsen er dermed garant for en løsning med lang levetid.

Trelleborg Phønix har i snart 100 år leveret de bedste løsninger til effektiv fugtsikring med udgangspunkt i bitumenbaserede produkter. I nyere tid har det været grundlag for en stadig udbygning af produktprogrammet således at Trelleborg Phønix i dag er den professionelles partner til effektiv fugtsikring af hele bygningen – fra kælder til kvist. Med lanceringen af Halotex Systemet fortsætter Trelleborg Phønix denne udvikling.

Halotex forhandles i udvalgte trælaster og byggemarkeder.

Kilde: Trelleborg Phønix

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094