23948sdkhjf

Lagerhallen behøver ikke at være kedelig

Lagerbyggeri behøver ikke at være trøstesløse grå betonklodser. Med et moderne materialevalg er der gode muligheder for at få facaden til at fremstå interessant. Et eksempel på dette er...
Grå betonklodser så langt øjet rækker. Det er ofte den oplevelse, man får, når man kører igennem de danske industrikvarterer, men sådan behøver det ikke være. For med et bevidst materialevalg og arkitektoniske overvejelser kan der skabes en facade med liv og detaljer, der løfter byggeriet.

Et eksempel på dette er LMG Lemvigh-Müllers nye lagerbyggeri i Køge på 14.000 etagemeter, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter med DS Flexhal som entreprenør. Projektleder Asbjørn Henriksen fra DS Flexhal fortæller:

”Vi har anvendt Rock ProfilSystemet, der især er velegnet til store facader på industrihaller, kontorer og boliger, fordi systemet kan anvendes sammen med en spændende, moderne facadebeklædninger. Fx stål- og aluprofiler, træ og glas, der let kan monteres på bagvægskassetterne.”

Rock ProfilSystem er et integreret system med et blødt bundlag og et hårdt, vindafvisende toplag i ét og samme isoleringsmateriale. Og da der hverken skal opsættes lister, kuldebrosisolering eller et vindtæt lag separat, kan lagerhallen faktisk allerede tages i brug, mens facadearbejdet står på.

”Ved LMG Lemvigh-Müller kunne lagerbygningen fx allerede anvendes til opbevaring efter kun tre uger, mens vi monterede den sidste del af facadebeklædningen på Rock ProfilSystemet,” slutter Asbjørn Henriksen.

Arkitektur inspireret af firmaets eget produkt

Årstiderne Arkitekter har ladet sig inspirere af, at LMG Lemvigh-Müller blandt andet er grossist inden for stål. Arkitekt Morten Kusk fortæller:

”Vi har arbejdet med galvaniseret stål i facadens indgangspartier og solafskærmninger for at understrege virksomhedens tilknytning til stålindustrien. Resten af facaden består af en tre meter høj base bestående af sort beton med sinusplader foroven i alufarver, hvor bølgerne skifter mellem at ligge vandret og lodret for at skabe et spil med lyset.”

”Med isoleringssystemer som Rock ProfilSystemet er det i dag muligt at vælge langt flere typer facadematerialer end tidligere, hvilket jeg synes, LMG Lemvigh-Müllers lagerbygning er et godt eksempel på. Og det håber jeg, arkitekter fremover vil udnytte noget mere.”

Kilde: Rockwool A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078