23948sdkhjf

Gode forventninger

Bygge- og anlægsbranchens forventninger har ikke været bedre i efterårets første måned siden 1998. Til gengæld er de samlede forventninger til konjunkturerne de næste 3 måneder faldet...
Den sammensatte konjunkturindikator faldt fra 10 i august til 9 i september 2005. Virksomheder, der repræsenterer 9% af den samlede bygge- og anlægsbeskæftigelse, forventer en fortsat fremgang i omsætning, beskæftigelse og ordrebeholdning de næste 3 måneder. Det er rekord på dette tidspunkt af året. For blot ét år siden var den tilsvarende andel på blot 2%.

De positive forventninger går igen ved virksomhedernes vurdering af beskæftigelsen, omsætningen og ordrebeholdningen. Virksomheder, der repræsenterer 11% af den samlede bygge- og anlægsbeskæftigelse, forventer, at omsætningen vil stige, 8% forventer, at beskæftigelsen vil stige og 9% forventer, at ordrebeholdningen vil stige.

- I lyset af den meget høje aktivitet i bygge- og anlægssektoren kan det ikke undre, at virksomhedernes forventninger fortsat er meget positive. Aktiviteten i bygge- og anlægssektoren falder sædvanligvis i 4. kvt., og det vil afspejle sig i virksomhedernes forventninger. Derfor må det forventes, at de positive forventninger snart vendes, da vinterens komme med ustabilt vejr og dæmpet aktivitet på bygge- og anlægsområdet vil mindske ordrebeholdningerne og omsætningen, og dermed også virksomhedernes behov for arbejdskraft, siger Maria Hyldahl, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri i en kommentar til den sammensatte konjunkturindikator.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125