23948sdkhjf

Bravida skal stå for alle NRGis elforsyningsopgaver

I kølvandet på en millionbøde for at favorisere datterselskabet El:Con ved installationen af 150.000 elmålere, valgte NRGi i efteråret at sende alle sine elforsyningsgaver i EU-udbud. Et udbud som Bravida nu har vundet.
Energiselskabet NRGi inkasserede i juli 2013 en bøde fra bagmandspolitiet på 1,5 mio. kr., fordi selskabet havde tildelt datterselskabet El:Con opgaven med at installere 150.000 intelligente elmålere i Østjylland, uden først at sende opgaven i udbud.

Læs mere: NRGi endt i konkurrencestrid.

Det fik efterfølgende NRGi’s direktør, Søren Sørensen, til at varsle en ny fremgangsmåde fremadrettet.

- Der er ingen tvivl om, at Klagenævnets afgørelse skaber helt nye retningslinjer for vores branche, som går andre veje end tidligere, men det ser jeg som en positiv udfordring. Vi har nemlig valgt at lave et samlet udbud, hvor alle elforsyningsaktiviteter fremover skal varetages af en enkelt leverandør. Det giver os en række stordriftsfordele som i sidste ende kommer vores andelshavere til gode, sagde direktøren i maj 2013 efter en afgørelse i Klagenævnet for Udbud.

Nu har NRGi så haft alle sine elforsyningsopgaver i EU-udbud. Et udbud som service og installationsvirksomheden Bravida har vundet. Bravida påbegynder arbejdet hos NRGi i efteråret 2014, og hos NRGi forventer direktøren, at valget af en samlet leverandør vil medføre en række stordriftsfordele og effektiviseringer.

- For NRGi handler det primært om at sikre, at vi bliver Danmarks mest effektive virksomhed til el-infrastruktur. Aftalen indebærer en innovativ måde at planlægge og arbejde i relation til serviceringen og udførelsen af elarbejdet. Det betyder, at både NRGi og vores andelshavere bliver bedre stillet i fremtiden, siger Søren Sørensen og tilføjer:

- I det konkrete udbud har Bravida leveret en løsning, som samlet set har vist sig mest hensigtsmæssig i den konkrete situation, og lever op til NRGi’s mål om i alle tilfælde at sikre, at der skabes størst mulig værdi for selskabets andelshavere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109