23948sdkhjf

IBI-koncernen sætter ny rekord i omsætning og indtjening

IBI-koncernen, der udvikler og opfører byggeri for detailhandelskæder i Skandinavien og Finland, har i regnskabsåret 2004/2005 endnu en gang sat rekord. Årets resultat før skat var på 65,6 mio. kr., hvilket er koncernens...
Årets projektbidrag er 141,3 mio. kr. Resultatet efter skat udgør 45,0 mio. kr., hvilket svarer til en forrentning af egenkapitalen med 34,9 procent. Koncernens egenkapital er vokset til 143,7 mio. kr. De seneste fem år er koncernens egenkapital øget med 143 pct., og i samme periode er koncernens balancesum øget med 69 pct.

Adm. direktør Finn Birkjær siger: "Markedet har været præget af lav rente, stort fokus på ejendomme som investeringobjekter og en høj aktivitet. IBI’s medarbejdere har med en stor og flot indsats formået at udnytte disse muligheder. Det gode resultat er også udtryk for, at vores kunder fortsat viser os stor tillid, og at vi har formået at levere det, de har brug for, til en attraktiv pris.”

Som tak for tilliden og samarbejdet fejrede IBI-koncernen i august sin 33 års fødselsdag med en stor musikfestival med i alt 1300 deltagere og 11 topbands fra Danmark, Sverige, Norge og Finland. De inviterede var IBI’s kunder, leverandører, finansielle partnere samt medarbejdernes ægtefæller og tidligere ansatte. ”Festivalen var et udtryk for at vi ønsker at skabe og udbygge vores netværk. Det gavner alle involverede og skaber basis for sund forretning,” siger Finn Birkjær.

Det er 10 år siden, at IBI-koncernen udvidede sine aktiviteter til at omfatte Sverige. De seneste 4-5 år har IBI også været aktive i Norge og Finland. IBI-koncernens udvikling har fulgt detailhandelskædernes stigende fokus på Skandinavien og Finland som ét samlet marked.

Finn Birkjær siger: ”Selv om de fire markeder umiddelbart ligner hinanden, så er der, når det gælder projektudvikling og byggeri, også store forskelle. Det har vist sig at have stor betydning for udviklingen af vores forretning, at vi er til stede lokalt i hvert af de fire lande, og at det er lykkedes os at etablere en god blanding af lokale medarbejdere og udstationerede fra hovedsædet i Ikast.”

IBI-koncernen forventer også vækst i 2005-2006. Koncernen har for nylig ansat en række medarbejdere for at kunne håndtere den fortsatte vækst.

Koncernen har i 2004-2005 i gennemsnit beskæftiget 63 mand, som arbejder med udvikling, planlægning og projektering samt administrative opgaver. Desuden har koncernen via underleverandører skabt arbejde til omkring 700 mennesker på byggepladserne i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Som udvikler og entreprenør er IBI’s rolle at samle trådene og holde overblikket. Finn Birkjær siger: "Vi ser os selv som trænere. Det er os, som sætter holdet og lægger strategien, således at opgaven bliver gennemført i aftalt kvalitet til den aftalte tid."

Kilde: IBI

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094