23948sdkhjf

Nyt tilbehør der beskytter rulleporte mod storm

Inden for tilbehør til rulleporte præsenterede Hörmann på BAU-messen 2005 nye og unikke løsninger – lige fra et nyudviklet vindbeskyttelsessystem til tre typer af styringer...

Desuden fås rulleporten nu i en variant, der fylder mindre i sammenrullet form og dermed kan placeres på steder med meget lidt plads.

Som det var tilfældet i januar 2005, kan orkanlignende storme opstå med meget kort varsel.

Mange bygninger får skader i stormvejr, og især bygninger med store porte er i fare for at blive beskadiget. Beskyt din rulleport mod kraftige vindstød

Hörmanns nyudviklede Wind Protection tilbehør beskytter selv meget store porte mod stærke vindstød, fordi den forøger stabiliteten. Wind Protection-konstruktionen er en drejelig afstivning, der er fastgjort på midten ovenover porten, og når porten lukkes, sænkes afstivningen, så den bliver låst fast i hallens gulv. Den nye Wind Protection egner sig til alle former for rulleporte, hvor portens bredde er større end portens højde. (Forholdet bredde/højde:1: 0,7).

En rulleport, der kræver mindre plads

Nu kan Hörmann også levere ZAK XL-Systemet til særligt store rulleporte med kædestyring. Systemet, der allerede bruges til mindre rulleporte, sikrer, at porten altid kører præcist og lodret i sideskinnerne. Det får rulleporten til at lukke tættere og skåner samtidigt portlamellerne. ZAK XL-Systemet betyder desuden, at porten i sammenrullet form fylder mindre under loftet, end den plejer – hele 18 cm mindre. Det er en forandring, der kan mærkes, og som gør det muligt også at placere rulleporten på steder med lidt plads.

Tre valgmuligheder

Også inden for styresystemerne til rulleporte og -gitre har Hörmann udviklet nye optimale løsninger. Ved at anvende teknologien fra de meget anvendte og populære ledhejseporte, har Hörmann optimeret betjeningen og monteringen af rulleporte og -gitre. Fordelen er åbenlys: Mange medarbejdere vil kende systemet i forvejen, så portene bliver nemmere både at montere, betjene og dermed formindskes fejlmulighederne.

Der findes tre typer af styringer til rulleporte eller -gitre:

- Dødmandsstyring 420 R
- Impulsstyring 445 R
- Komfortstyring 460 R

Derudover udvikler og producerer Hörmann også løbende de mere specielle styresystemer for altid at kunne levere skræddersyede løsninger, f.eks. et system hvor fingerscanning øger sikkerhedsniveauet i adgangskontrollen.

Kilde: Hörmann

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063