23948sdkhjf

Svømmehal får solopvarmet vand efter totalrenovering

NCC ombygger Løkken Idrætscenter til et moderne træningssted for unge talenter. Når arbejdet er færdigt opvarmes vandet i svømmebassinerne med vedvarende energi fra en 300 kvadratmeter stor solfanger.
NCC er i gang med en totalrenovering af svømmehallen i Løkken Idrætscenter, der ofte bruges til træningslejre for unge sportstalenter. Hallen får nye klinker, nyt tag, ny teknikkælder, varmtvandsbassin og solfangere til opvarmning af brugsvandet.

De 10.000 årlige overnattende sportsgæster i Løkken Idrætscenter kan til foråret boltre sig i en totalrenoveret svømmehal. Hallens to svømmebassiner får helt ny flise- og klinkebeklædning. Det mindste bassin omdannes til et efterspurgt varmtvandsbassin med 34 grader varmt vand.

Når renoveringen er overstået, vil svømmehallen ikke alene være udstyret med et flot nyt indre og fremtidssikret pumpeteknik og vandrensningsanlæg - den vil også kunne byde på masser af varmt vand - uden ubehagelige sideeffekter for økonomien og miljøet. Svømmehallens nye tag bliver nemlig udstyret med 300 kvadratmeter solfangere.

NCC er ved at grave ud til svømmehallens nye pumpekælder og teknikrum. Senere skal svømmehallens tag udskiftes. Indvendigt får hallen ny flise- og klinkebeklædning, og der etableres varmtvandsbassin.– Dermed kan vi forsyne hele idrætscenteret med brugsvand. Vi investerer en million kroner i vedvarende energi, som først vil være tjent ind igen om 10 år.Når vi kan spare på energien og dermed beskytte miljøet, mener vi også, det er god idé at gøre det, siger inspektør Karsten Vang, Løkken Idrætscenter.

Svømmehallen i Løkken Idrætscenter er opført i 1972 og har længe trængt til en gennemgribende renovering og modernisering. Derfor har idrætscenterets bestyrelse bevilget 23,5 millioner kroner til projektet. NCC vandt renoveringsentreprisen med det økonomisk mest fordelagtige tilbud i en indbudt licitation.

NCC er nu i gang med at grave ud til svømmehallens nye pumpekælder og teknikrum. Senere skal svømmehallens tag udskiftes og limtræsbuerne, der bærer taget, skal forstærkes. NCC opfører desuden en ny gavl, hvor svømmehallens glasmosaik skal indplaceres, og støber nye overløbsrender og gavle i de to svømmebassiner.

– Vi har længe ønsket os en svømmehal anno 2006. Den nuværende lever stadig op til myndighedernes sundheds- og miljøkrav, men teknikken og interiøret er ved at være slidt ned. Den nye teknik bliver topmoderne med automatisk finjustering af for eksempel klor- og syreindholdet i vandet, og med varmtvandsbassinet kan vi endelig leve op til en stigende efterspørgsel fra fysioterapeuter, handicappede og forældre med små børn, siger Karsten Vang.

FAKTA om totalrenoveringen af Løkken Idrætscenters svømmehal:

Adresse: Søndergade 42, 9480 Løkken
Bygherre: Løkken Idrætscenter
Bygningsentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 10 millioner kroner
Bygherrerådgiver: Rambøll
Totalrådgiver: COWI
Svømmehallens størrelse: 1.300 kvadratmeter
Svømmebassin: 25 x 12 meter
Varmtvandsbassin: 14 x 8 meter
Byggeperiode: September 2005 til april 2006

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097