23948sdkhjf

Rådgivere på plads til lufthavns-jernbane

Rambøll er hovedrådgiver, mens Gottlieb Paludan skal stå for arkitektarbejdet i forbindelse med en ny jernbaneforbindelse til Aalborg Lufthavn.
Regeringen og en forligskreds bestående af V, DF, LA og K vedtog sidste forår transportaftalen ”En grøn transportpolitik”, som blandt andet omfattede en ny togforbindelse til Aalborg Lufthavn.

Projektet, der har et samlet budget på 276 mio. kr., ventes afsluttet i 2019, og processen er nu så langt fremme, at der er sat navn på rådgiverteamet. Rambøll er her valgt som hovedrådgiver, mens Gottlieb Paludan Architects skal levere arkitekt- og landskabsarkitektydelserne.

- Opgaven omfatter blandt andet fastlæggelse af banens linjeføring og indpasning i det omgivende landskab, placering og udformning af en ny station i sammenhæng med lufthavnen og input til en VVM-redegørelse om projektet, oplyser Gottlieb Paludan på sin hjemmeside.

Intentionen med den nye bane til Aalborg Lufthavn er at bidrage til et generelt løft af den kollektive trafik i Aalborg-området samt skabe en ny sammenhæng mellem landsdelstrafikken og Aalborg Lufthavn. Lufthavnen vil blive forbundet med hovedjernbanenettet, og kan derfor få regional- og intercity- forbindelser til landets største byer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094