23948sdkhjf

Drømmen bliver til virkelighed i Rosenhøj

Første skridt til realiseringen af flere års forberedelse og planlægning blev taget den 3. februar, da håndværkeren tog fat på renoveringen af 840 boliger i bebyggelsen Rosenhøj i Viby.
- Vi glæder os, fortæller Gunni Petersen, inden håndværkerne rykkede ind i hans lejlighed mandag den 3. februar. Gunni Petersen og hans naboer i blok 18 i boligområdet Rosenhøj i Viby er de første, der byder håndværkerne velkommen.

- Det her er første skridt på vejen til et helt nyt Rosenhøj. For at det kan lade sig gøre, er beboerne vigtige medspillere, og derfor har vi gjort en stor indsats for at forberede dem både praktisk og mentalt på, hvad der kommer til at ske i og omkring deres hjem den kommende tid. Så lige nu afventer vi, hvordan beboerne i blok 18 oplever renoveringens startskud, siger Leif Jensen, direktør i Boligforeningen Århus Omegn, der står bag renoveringsprojektet og sidste år udpegede Enemærke & Petersen og Wicotec Kirkebjerg til at stå for det omfattende renoveringsprojekt.

Arbejdet, der begyndte mandag, var på altaner og facader. Senere på måneden skal indendørs installationsløsninger opdateres, og i nogle lejligheder skal der bygges nye badeværelser. Gennem de kommende år vil resten af Rosenhøjs blokke gennemgå den samme proces, lige-som områdets gårdrum friskes op og nye rækkehuse bygges.

Individuelle tidsplaner for lejlighederne
Ligesom beboeren har også håndværkerne forberedt sig længe. Selvom de involverede entre-prenører og håndværkere har erfaring i lignende opgaver, bliver det nemlig aldrig en rutineop-gave at arbejde i folks hjem.

- Som noget helt nyt har vi valgt at udarbejde individuelle tidsplaner for hver enkelt lejlighed, så beboerne kan få den bedst mulige information. Her i starten kræver det tæt samarbejde og sandsynligvis også lidt fleksibilitet fra alles side, til vi har helt styr på, hvordan planerne strikkes bedst sammen. Men indtil videre har beboerne taget rigtig godt imod os, og vi glæder os over at kunne komme ordentligt i gang med at vise, at vi kan løfte opgaven med at gøre drømme til virkelighed i Rosenhøj, siger Kent Frederiksen, der er projektchef hos Wicotec Kirkebjerg.

Fakta om Rosenhøj:
• Rosenhøj har cirka 2.300 beboere, der bor i 840 boliger fordelt på 27 blokke i fire etager og er opført i årene 1967-70.
• 54.000 m² facader skal renoveres, og fem blokke skal ombygges væsentligt. Desuden skal der opføres 11 nye blokke, hver med tre boliger og i alt på 3.700 m2.
• Renoveringen af Rosenhøj er et led i en helhedsplan, som vil medføre store fysiske forandringer i området og skabe et endnu bedre boligområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109