23948sdkhjf

Danske virksomheder vil have tyske håndværkere

Danske byggevirksomheder vil hellere ansætte tyskere frem for østeuropæere. Frygten for sprogbarriere og manglende kvalifikationer er nogle af de årsager til, at danske arbejdsgivere ikke ser mod Øst, når der skal skaffes arbejdskraft.
Langt over størstedelen af danske virksomheder, der ønsker udenlandsk arbejdskraft, vil hellere have tysk arbejdskraft frem for østeuropæisk, skriver ErhvervsBladet i dag.

Ifølge Dansk byggeri er der tale om, at hele ni ud af ti danske virksomheder kun er interesseret i at ansætte tyskere.

DS Håndværk og Industri bekræfter samme tendens hos dem.

- Interessen for østeuropæisk arbejdskraft er meget lille. Til gengæld oplever vi en stor interesse for tyskere, dels fordi det teknisk set er lettere at ansætte dem, dels fordi det er lettere at gennemskue, om en tyskers kvalifikationer og viden om sikkerhed matcher virksomhedens behov, end det er tilfældet med østeuropæisk arbejdskraft, siger arbejdsmarkeds-konsulent hos DS Håndværk og Industri, Michael Meyer til avisen.

Det er især Østaftalen, der generer danske virksomheder. Der er mange begrænsninger i Østaftalen, der gør samarbejdet mellem østeuropæerne og danskerne besværligt.

Herudover er der uklarheder omkring sprogbarriere og østeuropæernes kvalifika-tioner, der får de danske virksomheder til at fravælge håndværkere fra bl.a. Polen og Letland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079