23948sdkhjf

Frygt for lønfest i byggeriet

Travlheden i byggeriet har forårsaget flotte lønninger til håndværkerne. Økonomer frygter, at lønfesten spreder sig til andre brancher. Frygten manes dog til jorden af branchens egne folk.
De seneste år har vist, at det ikke er dårligt at være håndværker beskæftigelses-mæssigt og lønmæssigt.

I andet kvartal i år har håndværkere oplevet lønfremgang på 4,4 % sammenlignet med samme tidspunkt i 2005, skriver Berlingske Business.

Økonomer advarer nu mod, at denne lønfest, som håndværkerne oplever grundet den høje beskæftigelse, vil sprede sig til andre brancher.

- Nu er byggeriet ikke den mest konkurrenceudsatte sektor, så kraftige lønstigninger i branchen påvirker ikke den danske konkurrenceevne i nævneværdig grad. Problemet opstår dog, hvis udviklingen i byggesektoren smitter af på andre brancher, siger Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken til avisen.

Jes Asmussen frygter, at andre brancher vil tage lønstigningerne til sig. Og hermed, mener Jes Asmussen, vil den danske konkurrenceevne skades på længere sigt. Denne bekymring maner lønmodtagere og arbejdsgivere i byggeriet dog til jorden.

Formand for arbejderne i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet John Larsen bekræfter også, at der ikke er grund til bekymring.

John Larsen mener, at der vil komme flere lønstigninger i byggeriet, men der vil ikke være stor chance for, at lønfesten spreder sig til andre brancher, for lønstigningerne vil ikke være bemærkelsesværdigt høje, oplyser avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094