23948sdkhjf

Byggeri på engelsk

I disse dage er en helt ny engelsk, illustreret byggeordbog udkommet, som vil lette arbejdet med oversættelse af tilbud og licitationer i byggeriet betydeligt. Dermed er arbejdsgrundlaget for danske virksomheder på den internationale byggescene forbedret.
Udgangspunktet for Illustrated Building Dictionary er den stigende internationalisering af vort samfund og af byggeriet.

Vi er en del af et Europa, hvor danske og udenlandske byggefolk i stigende grad deltager i licitationer og byggeprojekter på tværs af grænser, og hvor større byggeprojekter skal udbydes i EU-regi med engelsk som det primære arbejdssprog. At beherske byggeteknisk engelsk bliver dermed en væsentlig forudsætning for danske virksomheders involvering i den internationale byggeaktivitet.

Også på de byggefaglige uddannelsesinstitutioner herhjemme mærkes internationaliseringen. Studerende fra andre lande kommer hertil for at uddanne sig ved byggetekniske fagskoler og højere læreanstalter, og danske studerende orienterer sig ud mod verden med engelsk som det toneangivende arbejds- og opgavesprog.

Alt dette har skabt et stigende behov for et opslagsværk, der kan bidrage til en fælles forståelse byggeriets fagfolk imellem.

Opslagsværkets opbygning
Værket indeholder 141 sider håndtegnede illustrationer og et glossar på mere end 4.300 danske fagtermer og mere end 6.200 engelske termer inden for arkitektur og byggeteknik.

Illustrationerne gør det nemmere at finde de helt korrekte danske og engelske betegnelser og man finder ord og begreber forklaret, som det er svært at finde andre steder. Krydsreferencer og definitioner på både dansk og engelsk leder brugeren ubesværet gennem det ofte forvirrende byggetekniske sprog. Derfor er værket velegnet til fx undervisningsbrug på de byggetekniske uddannelsesinstitutioner.

Værkets forgænger er den grønne Illustreret Byggeordbog (1998) med danske byggeudtryk, af Ulrik A. Hovmand, som byggeriets fagfolk allerede har taget til sig. I den engelske efterfølger er glossaret forøget med ca. 1500 byggeudtryk.

Personerne bag Illustrated Building Dictionary er…
Ulrik A. Hovmand: Bygningsingeniør, beskikket sagkyndig, energikonsulent, rådgivende ingeniør med eget firma: Ingeniørfirmaet Søeberg og Hovmand ApS. Ulrik A. Hovmand har forfattet den danske Illustreret Byggeordbog 1998.

Nancy M. Andersen: Cand. interpret. og translatør i engelsk. Udfører byggetekniske oversættelser og har bl.a. været med som oversætter på Storebæltsforbindelsen, Københavns Metro, Operaen og DR Byen. Nancy M. Andersen står bag oversættelses-bureauet Kurir Sprogservice ApS.

Kilde: Huset Hovmand ApS & Kurir Sprogservice ApS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095