23948sdkhjf

250.000 kroner til Ingeniører uden Grænser

Den 24. august modtog organisationen Ingeniører uden Grænser en pris på 250.000 kr. Lone Dybkjær overrakte prisen til nødhjælpsorganisationen på kunstmuseet Ordrupgaard. Prisen blev uddelt af Birch & Krogboe Fonden, som hvert år donerer et større beløb til vigtige ingeniørrelaterede projekter. Pengene skal støtte Ingeniører uden Grænsers livsnødvendige arbejde i katastrofeområder verden over.
Der er en klokke, der ringer, når man hører navnet ”Læger uden Grænser”, men det er ikke mange, der kender nødhjælpsorganisationen Ingeniører uden Grænser. Og det er en skam, for organisationen har en både gribende og spændende mission.

Ingeniører uden Grænser er en organisation bestående primært af frivillige ingeniører og teknikere, der stiller deres ekspertise og erfaring til rådighed i katastrofesituationer.

Steen Valeur-Meller, formand i Ingeniører uden Grænser fortæller:

- Ingeniører på katastroferamte områder spiller en vigtig rolle. Først og fremmest skal nødhjælpen kunne komme frem. Et jordskælv eller en tsunami respekterer ikke asfalterede veje, landingsbaner og havne. Derfor må man sikre, at der i de nødstedte områder etableres forsyningslinjer, når de mange tons nødhjælp skal bringes frem. Det kræver stærke kompetencer at etablere infrastruktur i det rene kaos.

Nogle nødhjælpsorganisationer sørger blandt andet for at sende madvarer og tæpper af sted til katastrofeområderne. Men hvad skal man med tæpper, hvis der ikke er et sted at lægge dem? Her bliver der brug for ingeniører, og Ingeniører uden Grænser hjælper med at distribuere både mad og midlertidig husly til mennesker, der har mistet alt.

Steen Valeur-Meller fortæller om IUG’s projekter:

- Ingeniører uden Grænser har arbejdet på flere vigtige projekter rundt omkring i verden. Vi deltog blandt andet i opbygningen af en international Røde Kors lejr på Sumatra efter tsunamien i 2004, og da Pakistan blev ramt af det grufulde jordskælv for snart et år siden, var vi også her med til at opføre en Røde Kors lejr i området. Der, hvor vi kommer ud, gør vi en forskel, men vi har behov for økonomisk støtte for at fortsætte og udvide vores indsats. Derfor er vi utroligt glade for, at Birch & Krogboe Fonden har valgt at give prisen til os.

Hans Peter Jensen, Formand for Birch & Krogboe Fonden forklarer, hvorfor det netop er Ingeniører uden Grænser, der får fondens årlige pris:

- Birch & Krogboe Fonden er en erhvervsdrivende fond, der bl.a. arbejder for at styrke dansk ingeniørers anseelse lokalt og internationalt. Når vi uddeler en pris på 250.000 kroner til Ingeniører uden Grænser skyldes det, at vi mener IUG’s arbejde tjener et godt formål, samtidig med at det synliggør ingeniørarbejdet. Prisen på de 250.000 kr. er selvfølgelig en støtte til Ingeniører uden Grænser, men også vores forsøg på, at skabe synlighed om en afgørende nødvendig organisation, som fortjener mere opmærksomhed, end den hidtil har fået. Vi håber, at Birch & Krogboe Fondens pris kan inspirere andre fonde, virksomheder og den enkelte ingeniør til at bidrage til IUG’s arbejde.

Kilde: Birch & Krogboe A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079