23948sdkhjf

Klimablok bidrager til byens puls

Aarhus Kommune har netop præmieret vellykkede eksempler på god arkitektur. I år blev to butiksfacader og fire ejendomme, her iblandt klimablokken i Langkærparken ved Tilst, valgt.
Aarhus Kommune præmierer hvert år skiltning og butiksfacader for at fremme interessen for at modernisere og indpasse disse til bebyggelsen. Kommunen præmierer samme dag ejere, der har bevaret og udviklet byens arkitektoniske kvaliteter gennem modernisering, vedligeholdelse og nybyggeri i tilknytning til eksisterende bebyggelse.

I år præmieres butiksfacaderne M. P. Bruuns Gade 34 og Rolighedsvej 36B. Præmierne til ejendommene går i år til Christiansgade 4, Torstilgårdsvej 20-24, Søren Frichs Vej 44D og Åboulevarden 11.

- Jeg er glad for at kunne fortsætte med at præmiere projekter, hvor byens arkitektoniske kvaliteter fremhæves. Vi sætter pris på den indsats, som ejere og arkitekter har ydet for at skabe en bedre og smukkere by. I år er der også et fokus på energirenovering og gode eksempler på byens fortætning, der understreger byens puls, identitet og sammenhængskraft. Det væsentligt er at huske, hvor afgørende alle disse mindre projekter er for helheden, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

Han overrakte ved en lille højtidelighed i Byrådssalen på Aarhus Rådhus tirsdag den 18. februar præmier og diplomer til ejere af ejendomme, som ved modernisering mv. har højnet byarkitekturen.

Demonstrationsprojekt af lavenergirenovering
Blandt de præmierede projekter er Klimablokken i Langkærparken på Torstilgårdsvej 20-24 i Tilst. Et projekt der er tegnet af Nova5 arkitekter.

I bedømmelsen lyder, at byggeriet skaber fornyende arkitektur med respekt for Langkærparkens modernistiske helhedsindtryk.

Klimarenoveringen i Langkærparken er et pilotprojekt, som skal belyse mulighederne for en vidtgående lavenergirenovering af etageboligbyggeri. Ejendommen, som har 22 lejligheder, skal fungere som et demonstrationsprojekt og give læring til renovering af de resterende 34 blokke, som netop er igangsat og vil stå færdige i 2016.

De resterende 34 blokke renoveres også af NOVA5 arkitekter sammen med Enemærke & Petersen, Arkitema og Rambøll.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078