23948sdkhjf

IDA indfører blokade mod Aalborg Industries

IDA indfører fra i dag blokade mod Aalborg Industries som en konsekvens af 13 medlemmers kollektive opsigelse i virksomheden.
Ingeniørforeningen IDA meddeler, at de fra i dag fredag indfører blokade mod virksomheden Aalborg Industries.

Blokaden betyder blandt andet, at medlemmer af Ingeniørforeningen ikke må tage arbejde hos Aalborg Industries. Medlemmerne må heller ikke påtage sig konfliktramt arbejde, hvilket Aalborg Industries, som følge af konflikten, lægger ud til andre virksomheder.

- Blokaden er en naturlig konsekvens af, at Ingeniørforeningen på vegne 13 medlemmer afleverede en kollektiv opsigelse til virksomheden, forklarer Leif Dyrmose, formand for Ansatte Ingeniørers Råd i Ingeniørforeningen.

Den kollektive opsigelse svarer til et strejkevarsel, og en strejke vil i givet fald træde i kraft fra 1. oktober. Blokaden mod virksomheden omfatter fra start alle medlemmer i IDA.

- Men vi orienterer også andre faglige organisationer om blokaden. Det gælder såvel medlemmerne af Akademikernes Centralorganisation som andre relevante organisationer herunder Metal, HK, 3F, Teknisk Landsforbund, Prosa og Maskinmestrene, forklarer Leif Dyrmose.

Ingeniørerne på Aalborg Industries indgik for tre år siden en aftale med ledelsen om, at deres løntal skulle forbedres. Det er ikke sket. Tværtimod er deres lønniveau faldet sammenlignet med andre nordjyske ingeniører, og det har nu fået bægeret til at flyde over i Aalborg.

Kravet har været en væsentlig og øjeblikkelig lønforbedring, en garanteret minimumsløn samt en samlet aftale om en årlig lønregulering.

- Med den kollektive opsigelse og den efterfølgende blokade vil vi sende et meget klart signal til ledelsen på virksomheden. Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi som faglig organisation bakker fuldt og helt op bag vore medlemmer, fastslår Leif Dyrmose.

Kilde: IDA. http://www.ida.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078