23948sdkhjf

Flere enlige danskere sætter boligmarked under pres

I løbet af de seneste fem år er antallet af husstande, der kun rummer en person, steget med 1,4 %. Udviklingen skaber et yderligere pres på boligbehovet og understreger nødvendigheden af øget nybyggeri.
En ny opgørelse over husstande og familier fra Danmarks Statistik viser, at antallet af husstande med blot én person er øget med godt 3.000 i forhold til sidste år. Denne udvikling vil øge boligbehovet med ca. 2.000 ekstra boliger, vurderer Dansk Byggeri.

- En stigning på 1,4 % flere enlige lyder umiddelbart ikke af meget, men tendensen med at være få personer i husstanden skal ses i sammenhæng med en øget tilflytning fra land til by og en generel befolkningstilvækst, som i forvejen giver et øget boligbehov. Boligbehovet får dermed yderligere et hak opad, når flere og flere vælger at være alene, siger økonomisk konsulent Maria Schougaard Berntsen.

Hos Dansk Byggeri vurderer man, at der samlet vil være behov for 130.000 flere boliger i 2020 på grund af flere ældre, øget befolkningstilvækst og øget tilflytning til byerne. Hertil kommer den almindelige nedslidning af de nuværende huse, der også kræver nybyggeri.

- Dermed må det give anledning til panderynker, når man ser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Nybyggeriet af boliger endte på 9.000 boliger i 2013, hvilket er det laveste niveau siden besættelsesårene i 1940-45. Vi risikerer pludselig at vågne op til et stort efterslæb, fordi gennemsnitalderen for boliger stiger, og boligerne ikke følger med tiden og efterspørgslen, siger Maria Schougaard Berntsen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109