23948sdkhjf

Irland vild med boliger

Irere er vilde med ejerboliger. Der spekuleres og der købes boliger, til der kommer sved på de irske pander. Danske Bank, der er repræsenteret i landet via ejerskabet af National Irish Bank, oplever højtider i landet.
Det irske boligmarked er irernes helt store interesse. Irerne spekulere i boliger og køber dem som aldrig før – og hermed stifter de en god portion gæld i banken, som Danske Bank i øjeblikket nyder godt af. Det oplyser Dagbladet Børsen i dag.

Danske Bank købte sidste år National Irish Bank med ca. 170.000 kunder.

- Vores udlån til boligfinansiering er steget næsten 55 % i det seneste år. Markedet er vokset godt 20 %. Så det er klart, at det er et vigtig vækstområde for os, siger Terry Browne, der er leder af markedsafdelingen i National Irish Bank.

Ifølge Terry Browne er irere helt besatte af boligmarkedet og ejendomsinvestering. Alle taler om det – og der er ingen tegn på spekulative bobler, fortæller han videre til avisen.

- Udviklingen giver en solid efterspørgsel på boliger, forklarer Terry Browne til avisen.

Irerne bekymrer sig ikke for at renten er stigende – de låner stadig penge til boliger i bankerne uden den mindste bekymring. Ifølge avisen viser prognoser, at irerne i 2007 vil have en samlet gælde på 2500 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08