23948sdkhjf

Nyt liv til Kongensgade

Omdannelsen af Kongensgade i Esbjerg til borgernes gade, et af de bærende projekter i udviklingen af bymidten, er videreudviklet. Det giver endnu flere muligheder for byens borgere.
Esbjerg bymidte er i gang med et vigtigt løft med mange store udviklingsprojekter og et af de bærende projekter er omdannelsen af Kongensgade til borgernes gade.

Vinderprojektet, som et team med landskabsarkitekt Preben Skaarup i spidsen står bag, er nu videreudviklet. Der er skabt endnu flere aktivitetsmuligheder for børn og voksne og flere siddemuligheder på strækningen. Der plantes flere store træer, der sammen med læskærme giver både generelt læ og læ i nærmiljøet. Der er således indarbejdet bemærkninger og forslag fra dommerbetænkningen, fra borgermøde samt bemærkninger fra Esbjerg Byforum og Esbjerg City.

Læs mere: Vinder fundet til byrumsprojekt i Esbjerg

- Jeg er meget glad for, at vi om kort tid kan starte med at lægge det nye flotte granitmønster inspireret af havbunden og opsætte de nye møbler med maritimt præg og styrke Esbjergs identitet som by ved havet. Jeg ser ikke mindst frem til den helt særlige belysning med de mange lyseffekter, så der også er spændende oplevelser i den mørke tid. Det giver nye muligheder, at der etableres en hæve/sænke pullert ved krydset Kirkegade/Kongensgade, så krydsende biler kan undgås f.eks. i festugen. Jeg er også glad for det positive samarbejde, der har været med borgerne i området, Esbjerg City og Esbjerg Byforum, udtaler udvalgsformand Anders Kronborg Teknik & Byggeudvalget.

Den første etape af omdannelsen af Kongensgade bliver strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, der bliver gennemført i 2014/2015. Der er afsat 10,08 mio. kr. til etapen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094