23948sdkhjf

Håndværkere er dyrere i hovedstadsområdet

Når boligejere skal have håndværkerhjælp til nye tilbygninger, kan de godt regne med at betale næsten 200.000 kr. mere end, hvad jyder skal betale for samme tilbygninger.
Bolius – Boligejernes Videncenter, har foretaget en undersøgelse blandt 10 kommuner i landet, der viser, at der er markant stor forskel på, hvad tilbygninger koster rundt om i landet.

En tilbygning på 30 kvm. med værelse og gang koster eksempelvis i Helsingør ca. 20.000-22.000 kr. pr. kvadratmeter eller 630.000 kr. I Morsø, Ringkøbing og Brønderslev skal jyderne kun betale ca. 435.000 kr., det oplyser Bolius.

Sjællændere skal altså betale ca. 200.000 kr. mere for at bygge det samme. Der er flere grunde herfor – en af grundene er den simple ”udbud efterspørgsel”, der hæver priserne. Håndværkere i hovedstadsområdet har meget at lave.

- Håndværkerne får mere i løn, og alle omkostninger fra inddækning af huset til bortkørsel af byggeaffald er dyrere i hovedstadsområdet. I Jylland stopper man nok også mere op og siger: "Arh", når man får en pris. I hovedstadsområdet, hvor byggesektoren har været glohed de sidste mange år, er man mere tilbøjelig til at bruge de store friværdier, mener Jakob Brandt til Bolius.

Bolius oplyser, at priserne i undersøgelsen er rundt regnet. Priserne svinger selvfølgelig alt efter, hvem der blandt andet giver buddet, og hvilke materialer der bruges.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078