23948sdkhjf

Fra tegnebord til virkelighed

Byrådet i Favrskov Kommune har givet grønt lys til et nyt botilbud med et budget på 106 mio. kr. Aarhus Arkitekterne er totalrådgiver på byggeriet, der skal stå færdigt i efteråret 2016.
Byggeriet af et nyt botilbud i Favrskov rykkede i sidste uge et stort skridt nærmere byggestart, da byrådet i Favrskov Kommune vedtog at igangsætte projektet, der er døbt Hadbjergparken.

Hovedrådgiver på projektet er Aarhus Arkitekterne, som med årene har opbygget stor erfaring inden for pleje- og sundhedsbyggeri, hvor begrebet ’helende arkitektur’ de seneste år har fortrængt tidligere tiders fokus på temaer som arbejdsmiljø, sikkerhed og behandlingsformer.

Ifølge sagsarkitekt Michael Green er ambitionen med Hadbjergparken at løfte standarden for plejeboliger ved at sætte fokus på individet og den individuelle bolig.

- Pleje- og sundhedsbyggeri er præget af nye tilgange og ændrede behandlingsformer. I takt med større viden og erfaring ønsker man at afstigmatisere patienterne og opnå social accept af de udviklingshæmmede. Med individuelle hensyn kan mange mennesker med sygdomme og handicaps leve på lige fod med andre, og det stiller nye krav til de fysiske rammer for byggeriet. For at bygge hensigtsmæssigt og tidssvarende skal der skabes optimale vilkår for både det sygdomsbehandlende og det sundhedsskabende, og det har vi forsøgt at integrere i udformningen af botilbuddet for uviklingshæmmede, forklarer han.

Hadbjergparken kommer til at bestå af 33 almene boliger, service- og fællesfaciliteter i tilknytning til de almene boliger, seks aflastningsboliger og et aktivitetscenter inklusiv lokaler til STU (Specialtilbud for udviklingshæmmede). Det samlede bruttoareal er på 5.350 m² med et samlet budget på ca. 106 mio. kr., inklusiv moms.

Michael Green oplyser, at byggeriet efter planen indledes primo marts 2015. Det udbydes i hovedentreprise i løbet af efteråret med licitation i januar 2015.

Rådgiverteamet består foruden Aarhus Arkitekterne af underrådgiverne Grün, Esbensen Rådgivende Ingeniører og Frandsen & Søndergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094