23948sdkhjf

Arkil giver historisk plads nyt udseende

Roskilde Kommune har indgået kontrakt med Arkil om at udføre ny belægning på Stændertorvet i Roskilde. Opgaven har en værdi af 36,7 millioner kroner.
I næsten 1.000 år har Stændertorvet i Roskilde været samlingspunkt og mødested for mennesker fra nær og fjern. Den historiske plads skal nu have nyt udseende, og Roskilde Kommune har indgået kontrakt med Arkil om at udføre arbejdet i en totalentreprise.

Stændertorvet er centralt placeret i Roskilde og forbinder Domkirkepladsen med Rådhustorvet. Den nuværende belægning, som primært består af asfalt, brosten og chaussé sten, skal erstattes af én stor, homogen flade belagt med nordist granit og med glidende overgange mellem gang, vej og cykelområder.

Arkils entreprise omfatter udover belægningsarbejder på omkring 10.000 m² også etablering af siddepladser samt anlæg af et grønt område på pladsen.

Opgave til 36,7 millioner
Stændertorvets nye look er designet af landskabsarkitekt Charlotte Skibsteds Tegnestue.

Arkil arbejder sammen med ingeniørfirmaet Sloth-Møller om opgaven, der har en værdi af 36,7 millioner kroner og skal være færdig inden december 2015.

Arkil har i de senere år opnået stor ekspertise i at virkeliggøre ambitiøse anlægsarbejder på historiske pladser. I 2013 lagde Arkil ny belægning på Domkirkepladsen i Ribe og udførte det nye Monument-område ved Jelling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094