23948sdkhjf

Rådgivere skal få Aalborgs uslebne diamant til at funkle

Med en prækvalifikationsrunde inviterer Aalborg kommune arkitekter og andre rådgivere til at byde på opgaven med at realisere det skitseprojekt, der ligger for området Vestre Fjordpark.
Aalborg Kommune og Lokale og Anlægsfonden afholdt sidste år en arkitektkonkurrence for omdannelsen af Vestre Fjordpark. LIW Planning og Force4 Architects vandt konkurrencen med projektet Working With Nature.

Læs mere: Liw Planning og Force4 vinder Vestre Fjordpark

Projektet skaber med enkle midler meget store forandringer af hele det 165.000 m² store område.

- Vi skal have fundet de personer, der skal få ideerne ført ud i livet. Vestre Fjordparker er en stor og kompliceret opgave, der både inkluderer bygninger, bassiner, fjord og landskab. Det er derfor helt afgørende, at vi finder de rigtige til at føre projektet helt til vejs ende. Vi håber og tror på, at de rådgivere, der tager ansvaret for projektet fremover, får en stor plads i aalborgensernes hjerter. Vestre Fjordpark er jo vigtig kulturarv, som skal behandles nænsomt. Projektet skal derfor både bibeholde stemningen i området og skabe store forandringer, udtaler Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen

Projektet skal være klar til 2017
Projektet har en samlet anlægssum på 55 mio. kr. Byrådet afsatte ved budgetforhandlingerne 28 mio. kr. til at realisere projektet. Resten af midlerne skal findes gennem fonde.

Mads Duedahl rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen ser frem til, at den færdige Vestre Fjordpark i langt højere grad vil inspirere og invitere borgerne til at være mere fysiske aktive:

- Aalborgs unikke placering langs Limfjorden giver helt enestående muligheder for at understøtte fritidsaktiviteter i tilknytning til vand. Fysisk bevægelse er et vigtigt fokusområde i Aalborgs sundhedspolitik, og vi ved, at attraktive udeområder har stor betydning for, om man vælger at gå ud og være aktiv. Det har vi allerede i høj grad set beviser for med byens havnefront, som utroligt mange mennesker har glæde af. Derfor ønsker vi nu, at Vestre Fjordpark på tilsvarende vis kommer til matche havnefronten som et attraktivt og tiltrækkende område, siger Mads Duedahl rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen.

Der arbejdes på, at det meste af projektet kan stå færdigt inden DGIs landsstævne i 2017 afholdes i Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081