23948sdkhjf

Enemærke & Petersen planlægger sig til reduceret udførselstid

Enemærke & Petersen har stor succes med at bruge lokationsbaseret tidsplanlægning og har opnået væsentlige forbedringer. Blandt andet en reduktion af udførselstiden på byggeriet.
Et stigende antal danske entreprenører, begynder at anvende lokationsbaseret tidsplanlægning på byggepladsen. En gammel metode (cyklogram) er blevet digitaliseret, og giver de udførende et langt bedre overblik over tidsplaner end med gængse metoder.

Vil nødigt være det foruden
Enemærke & Petersen er i stigende vækst, og har anvendt lokationsbaseret tidsplanlægning gennem flere år.

- Enemærke & Petersen a/s renoverer 57 boligblokke i bebyggelsen Vapnagaard, Helsingør, et byggeprojekt der regnes som et af Danmarks største renoveringsprojekter. Et projekt af denne karakter kræver et godt flow og en stabil bemanding for derved at sikre en god kvalitet og en god økonomi. Dette overblik skabes gennem brug af lokationsbaseret tidsplanlægning med Vico Control, som endvidere er helt uundværligt når konsekvenser af ændringer i projektet skal forudsiges. Jeg mener ikke jeg ville kunne skabe det samme overblik uden brug af lokationsbaseret planlægning, siger Ask Hesselager, procesleder hos Enemærke & Petersen.

Reduktion af udførselstiden
Som en af de positive konsekvenser Enemærke & Petersen har oplevet gennem anvendelsen af lokationsbasert tidsplanlægning er en væsentlig reduktion af udførselstiden.

- Ved at få et bedre overblik over det optimale flow, kan aktiviteterne rykkes tættere sammen, og udførselstiden reduceres. Tidsplanen vedrørene Vapnagaard er vanvittig stram. Efter min mening, kunne vi ikke gennemføre denne renovering til tiden, uden brug af lokationsbaseret tidsplanlægning, siger han.

Exigo Consult, en virksomhed med speciale i at optimere processer i byggebranchen, har selv anvendt metoden i mange år, og er dansk eneforhandler af Vico.

- Vi har flere gange fået til opgave for en entreprenør, at komme med oplæg til optimering af deres tidsplaner. Vi anvender lokationsbaseret tidsplanlægning og gennem det overblik vi får, kan vi nemt optimere flowet i aktiviteterne. Vi finder altid 10% i udførselstiden - og som regel mere., udtaler Kristian Birch Pedersen, direktør for Exigo Consult.

Rigtig meget vundet ved planlægning
Der kan vindes rigtig mange penge ved at planlægge sin byggeproces, og det er ikke kun på udførselstiden man kan vinde.

Enemærke & Petersen anvender også metoden til at vinde nye opgaver.

- Helt aktuelt har vi lige vundet en opgave, hvor en af de medvirkende faktorer var, at vi overfor bygherre kunne redegøre for et godt overblik og et godt flow i tidsplanen. Et godt flow og en stabil bemanding, sikrer en god kvalitet og en god økonomi, slutter Ask Hesselager.

Artiklen er en del af temaet Lokationsbaseret planlægning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141