23948sdkhjf

C.F. Møller 2 x nomineret til arkitektpris

To af C.F. Møllers boligbyggerier i København er nominerede til en af verdens mest eftertragtede arkitekturpriser, Mies van der Rohe-prisen 2007. Begge boligbyggerier forholder sig til sine omgivelser på en helt usædvanlig måde.
Arkitektfirmaet C. F. Møller er indstillet to gange til arkitekturprisen Mies van der Rohe-prisen 2007 for boligbyggeriet Østerbrogade 105 og boligkarréen Nordlyset i København.

- Det er helt usædvanligt at være nomineret med to byggerier, og vi er meget glade og stolte over at være indstillet til Mies van der Rohe-prisen, siger partner Anna Maria Indrio fra Arkitektfirmaet C. F. Møller.

Boligbyggerierne forholder sig til omgivelserne på en helt speciel måde.

- Begge boligbyggerier relaterer sig til stedet på en ukonventionel måde, og de kan ses som Arkitektfirmaet C. F. Møllers bud på, hvor dansk arkitektur er ved at udvikle sig hen. Med Østerbrogade 105 har vi skabt et hus med et nutidigt moderne udtryk, men som tager sit udgangspunkt i den historiske sammenhæng, bygningen er opført i. Nordlyset er derimod opført i en helt ny bydel. Her skaber den udtryksfulde boligkarré moderniteten og identiteten, fortæller Anna Maria Indrio.

Kilde: C.F. Møller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096