23948sdkhjf

Grønt lys til hospitalsudvidelse

Region Midtjylland har godkendt det projektforslag, der baner vej for en udbygning af Regionshospitalet Viborg. Byggeriet til 590 mio. kr. indledes til maj.
Med godkendelsen af projektforslaget for det nye akutcenter har regionsrådet nu sagt endeligt ja til en knap 24.000 kvadratmeter stor udvidelse af Regionshospitalet Viborg. Dermed kan hospitalet gå i gang med et byggeri, som skal sikre patienterne en moderne og effektiv behandling i tidssvarende og fremtidssikrede rammer.

- De nye bygninger er skræddersyet til en organisation, hvor vi samarbejder på tværs af titler, fag og sektorer og har konstant fokus på effektiv behandling. Her er fremtidens krav om tværfaglighed, hurtig udredning og dagsbehandlinger frem for indlæggelser ganske enkelt bygget ind i de nye rammer, forklarer lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen.

Én indgang for alle akutte patienter
Det nye akutcenter, der er tegnet af der er tegnet af Sweco Architects i samarbejde med Aart Architects, Midtconsult og WSP UK Limited, beløber sig til knap 590 millioner kroner. Udover ny skadestue og akutafdeling indeholder projektet blandt andet også nye sengeafsnit, en udvidelse af billeddiagnostisk afdeling og klinisk fysiologisk afdeling, nye karkirurgiske ambulatorier, operationsstuer og intensivafdeling. Tilbygningen rummer desuden en helt ny hovedindgang med imødekommende rammer og udsigt over Søndersø.

Med de nye rammer får akutafdeling fælles faciliteter for alle akutte patienter, uanset om de kommer selv, i ambulance eller med helikopter. På den måde får de akutte patienter én fælles indgang til hurtig udredning og en behandlingsplan inden for fire timer.

Patienter, som forventes udskrevet efter kort tids indlæggelse, får mulighed for at blive i akutcentrets nye sengeafsnit med 60 nye sengestuer. Også for børnene bliver der et særligt modtageområde.

Første entreprenør på plads sidst i denne måned
Samtidig med udvidelsen skal knap 7.000 kvadratmeter af det eksisterende hospital bygges om for at sikre en optimal overgang mellem nyt og eksisterende. Projektet igangsættes i maj 2014 med forberedelse af byggegrunden og forventes afsluttet omkring årsskiftet 2016/17.

Fem firmaer – Arkil, Enkon, Ivan Jakobsen Entreprenørforretning, Gustav H. Christensen og Aarsleff – er prækvalificeret til den første entreprise, der omfatter klargøring af byggegrund, herunder udgravning og bortskaffelse af overskudsjord. Der vil blive holdt licitation sidst i marts 2014, og arbejdet ventes at kunne gå i gang omkring maj.

Byggeriet af det nye akutcenter er en del af et samlet kvalitetsfondsprojekt til 1,15 mia. kroner, der strækker sig frem mod 2018 og indebærer en gennemgribende ud- og ombygning af hospitalet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078