23948sdkhjf

Samarbejde og varmepumper i fokus på konference

Energiselskaberne og installatørerne vil samarbejde om at nå regeringens energisparemål i Vores Energi – i den forbindelse spiller især varmepumpemarkedet den store hovedrolle.
På Tekniq Entreprenørens konference i februar mødtes tre af de store energiselskaber med Tekniqs medlemmer og under emnet energisparemål blev der diskuteret samarbejde, varmepumper og en effektiv energispareindsats, skriver Dansk VVS.

Energisparemål gennem samarbejde
Seas-NVE, HMN Naturgas og Dong Energy deltog i konferencen hos Tekniq i Glostrup og blandt dem var holdningen, at skulle regeringens energisparemål i aftalen Vores Energi nås inden 2014, så var et samarbejde med installatørerne uundgåeligt.

Det glædede blandt andre chef for teknisk afdeling i Tekniq, Simon O. Rasmussen, da det længe har været Tekniqs holdning at installatørerne skulle spille en større rolle netop i forbindelse med opfyldelsen af regeringens energisparemål.

Hovedrolle til varmepumper
Under debatten var et af de områder der blev trukket frem i rampelyset varmepumpemarkedet. Det nævnte både energiselskaberne men også chefkonsulent i Energistyrelsens område Byggeri og energieffektivitet, Peter Bach.

For ham vil varmepumpemarkedet opleve et boost på to områder. Dels vil man opleve at der vil ske en udbygning af varmepumper i de områder der ligger uden for det eksisterende fjernvarmenet og dels en udbygning af store varmepumper som centrale elementer i fjernvarmeproduktionen.

- Det kan ikke betale sig at udbygge fjernvarmenettet til en række af de områder, der ligger uden for nettet idag. Her vil især varmepumper blive den foretrukne løsning som erstatning for i første omgang oliefyr og seenre også gasfyr, sagde han på konferencen.

Samarbejdsvilje ikke nok
For Peter Bach er den udviste samarbejdsvilje fra både installatørernes og energiselskabernes side ikke nok for at nå energisparemålene. Han peger på en effektiv energispareindsats, hvor tre elementer spiller den afgørende rolle for succes.

Økonomiske incitamenter, som energiafgifter eller tilskud, regulering og krav, som f.eks. krav til bygninger og sidst information.

Sidst understreger han, at hverken energiselskabernes eller installatørernes indsats for energisparemålene kan stå alene - den skal ses i sammenhæng med de mange øvrige tiltag på markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298